Meie pere pesapuu

12. jaanuar 2014

12.01.2014 - 15. elupäev

Hommikul 5.20 äratus, et piima lüpsta. Seejärel mässuvahetus ja piim süstlasse valmis. Seejärel võis natuke veel magada. Peale 9 oli vaja siiski üles ärgata, et jälle piima viia ja uuesti mässu vahetada. Seejärel sain ise hommikust süüa. Paari päeva järgi peab mainima, et siin on natuke paremad söögid kui ITK-s. Pealegi süsteem on siin ka teine. Söögid pannakse sööklasse koos soojendaga valmis ja igaüks saab ise tõsta, nii palju, kui tahab. Söömas käimiseks on aega 1 tund. Ja ITK hommikuse hirmsa kohvi asemel on siin 2 hommikut olnud kakao. 
Peale sööki heegeldasin natuke ja siis tuli juba issi. Issi tõi mulle natuke näksimist ning Tikule ja Takule esimesed mõmmikud, üks on roosa ja teine sinise kampsuniga:) Tänu issile möödus tänane päev suht kiiresti. Istusime Tiku juures, vahepeal lüpsin, ajasime juttu, käisime Takut 2 korda vaatamas. Kui esimest korda käisime, siis ta oli veel masinhingamisel, teisel korral aga ainult CPAP-iga, õde ütles, et see on väga hästi juba. Täna lubati pai ka teha ja hiljem oli talle ka vett antud. Arsti me küll ei kohanud, aga kõik tundus korras olevat.
Tiku veresuhkur on ka normis olnud ja insuliini pole ta eilsest saanud. Täna päeval kaalus ta 896 g. Hoidsin teda täna ka üle tunni aja oma rinnal. Samal ajal issiga juttu ajades aeg lausa lendas! Ja õhtul läks issi jälle Saaremaa poole teele:(
Täna kohtasin ämmaemandat ja küsisin temalt piima säilitamise kohta. Tema ütles, et pole probleemi, et kõik hoiavad puhketoa külmkapis! Lihtsalt endal tuleb kotid muretseda, aga ta paar kotti mulle ikkagi leidis. Hiljem lastetoas naabrid annetasid mulle veel kotte, et neil pole vaja.
Õhtul sattusin ühe kaaskannatajaga jutule. Ja taipasin, et meil on tegelikult ikkagi hästi läinud, oleks võinud ka palju halvemini. Mulle ei ole öeldud, et järgmised 72 tundi on kriitilised ja näitavad, kas laps üldse jääb elama! Uuhh, hirmus mõeldagi. Aga samas on enamus emasid, kellega olen suhelnud äärmiselt positiivsed. Eks nad on kauem siin olnud ja nende lapsed on juba suuremad. Hiljem mõtlesin, et kas sellised asjad juhtuvad ainult tugevate naistega. Ja jõudsin järeldusele, et pigem läbi nende katsumuste nad on tugevaks saanud.
Täna on terve päev lund sadanud, päris ilus jõuluilm oli aknast vaadates.

Kommentaare ei ole: