Meie pere pesapuu

13. veebruar 2014

13.02.2014 - 47. elupäev

Täna oli meie arstil vaba päev ja osakonna juhataja dr Toome vaatas lapsed üle. Ütles ka, et apnoesid võib olla veel pikalt, oluline on, et püsivalt lisahapnikku enam ei vaja. Kuigi Kaspar piiksus täna ja õde pani talle isegi korraks maski. Küsisin sellelt arstilt, kas ma neid korraga sülle võin võtta, eile oma arstilt ununes küsimata. Ja tema lubas. Ütles vaid, et keegi peaks juures olema ja aitama. Ütles õele ka, et võin võtta. 
Meie palatist kolis venelane üles. Või tegelt ta küll rääkis vene keelt, kuid tema välimus kõneles mingist muust kaugest päritolust. Selline tõmmum ja pilus silmadega oli. Ja käitumise poolest ka natuke kummaline. Meiega ta ei rääkinud sõnagi, oma lapse eest ta ei hoolitsenud, kuigi see karjus pidevalt kõrvalpalatis, alguses andis rinda, siis aga otsustas, et ta ei taha enam! Ja isegi pudelist pidid õed söötma. 
Aga vaevalt oli tema üles kolinud, kui juba tuli järgmine, nii et oleme endiselt 4-kesi. Tema on ka venelane, aga räägib ka eesti keelt ja tundub täitsa tore. Ja tema laps on minu omadega ühes toas. Nüüd on 6 last kokku kahes palatis ja Kaspar on ainuke poiss:)
Täna pesin Liisa ise kraani all puhtaks, aga Kaspari jõudis hooldaja juba ära pesta, kuigi ma ütlesin, et panen piimad hakkama, siis kaalun ja pesen lapsed. Ta tegi üsna kahtlevat nägu, kui ütlesin, et ma kraani all neid pesen. Ei tea, kas peaks arsti käest üle küsima, et kas ikka tohib? Võib-olla eelnevad õed on siin isetegevust teinud:) 
Liisa söötmine läheb minu arvates edukalt. Ei ole ta oksendanud ega muul moel väljendanud, et talle selline toitmine ei sobiks. Võtsin omale imetamispadja käe alla toeks, mässin ta teki sisse natuke püstisemasse asendisse ja panen luti suhu. Siis kõigepealt igasugu vitamiinid ja lisaained ja rasvad sondi ning siis piim. Alguses ta päris hoolega imeb seda lutti ja vaatab ringi, mõne aja pärast aga jääb magama. Ilmselt sama asi saab olema rinnaga toitmisel:) Ehk homme antakse meile selleks lõpuks luba. 
Täna käisime natukeseks õues ja muidugi poes, oma toidutagavara peab siin ikka olemas olema. Ja palatikaaslane nr 1 ostis lapsele riideid. Sest temal on lootust järgmisel nädalal üles kolida ja siis ilmselt üsna pea koju ka.
Liisa kaalus täna 1484 (+39) ja Kaspar 1345 (+21) g. 

Kommentaare ei ole: