Meie pere pesapuu

14. jaanuar 2014

14.01.2014 - 17. elupäev

Täna hommikul tehti Liisa kõhust röntgenpilt ja hiljem aju ultraheli jälle. Vähemalt nende kahe asjaga pidi korras olema hetkel. Aju-uuringuid pidi iga nädal tehtama. Korras aga ei ole Liisa veresuhkruga. Kui eile oli see normis ja insuliini ei antud, siis täna hommikul anti jälle insuliini. Õe sõnul arst oli "igaks juhuks" käskinud panna. Ja siis päeval järsku oli veresuhkru tase liiga madal ja talle anti glükoosi juurde! Arst esialgu midagi ei kommenteerinud. Pärast ütles, et see kõikumine on normaalne ja sellepärast nad nii tihti teda torgivadki. Õhtused analüüsid olid õnneks korras.
Kasparile olid täna juba "vuntsid" ette pandud, nagu õde ütles: see on selline juhe nina all, aitab ka hingata, aga jällegi leebem variant. Piima andmine aga kahjuks ei õnnestunud, et kõhus on liiga palju massi ees. Päeva jooksul pidid iga kahe tunni tagant teda kontrollima ja siis otsustama. Kui ma kella 5 paiku käisin, siis endiselt polnud piima antud, kuigi kõht ei olevat väga hull. Eks jälle, ootame ja vaatame... Täna sain Kasparil ka esimest korda mähkut vahetada. Kuna olen nüüd Liisa peal harjutanud, siis sain ka Kaspariga hakkama. Istusin veel tema juures ja tegin pai. 
Käisin täna tõesti õues jalutamas, sest ilm oli üle piiiika aja päikseline ja helge, kuigi kohati ka sadas lund. Tunnen ennast nagu vabakäigu vang:) Kui eile väljas käisin, siis riietehoiu tädi küsis, kas ma tulen tagasi. Pidin talle peaaegu vastama, et muidugi, ma ju elan siin:)
Tundub, et päris paljud emad ei söö üldse siinset sööki. Kui ma eile lõunalauas viimane olin, siis jäi minust ikka päris palju sööki järgi veel. Aga külmkapis on ka Chopsticksi sööke muuhulgas näha. Või siis üks ema, kes muidugi elab siin lähedal, ütles, et toob kodust söögi. Hea, et ma söögiga ei pirtsuta. Ega piimasupist ja putrudest on varsti villand küll, aga tühja kõhtu kannatama ei pea. Ainult kala isu on tekkinud, homme vist peab ikka sammud Rimisse seadma:)
Peale õhtusööki sain ka lõpuks Liisa jälle sülle. Seekord isegi pea 2 tunniks. Nii kurb oli kuulda, kuidas Liisa naabripoiss nuttis. Ma arvan, et oma tund aega vist nuttis järjest, alguses õde üritas teda lohutada, aga see ei õnnestunud eriti ja nii ta vaeseke nuttiski. Tal ema ei ole haiglas millegipärast. Kuna Liisaga oli nii mõnus istuda, siis jäi ka kodustega skaipimine ära. Vähemalt helistasin siis lohutuseks neile. 
Liisa kaalus täna 921 g ja ka Kaspar õnneks võttis juurde: 790 g kaalus. 

  

1 kommentaar:

kõige laisem laiskloom ütles ...

toit on seal tõesti dieettoit.. ikka selleks et rannahooajaks vormi saada ilmselt.. ja seda toidu soojas hoidjat kasutavad nad ilmselt ka endiselt valesti (seal käib vesi sees, aga paar aastat tagasi see proua küll ajas kõik lihtsalt kuumaks ilma igasuguse veeta ja seal saab mõnuga käsi kõrvetada..)
riietehoiutädid on seal armsad.. kui Laisikubeebiga viimati kontrollis käisime, siis üks neist sundis meid lausa oma varudest kahte paari pisikesi sokke vastu võtma, et kandku me ometi :D