Meie pere pesapuu

18. mai 2015

Koolipoiss

Sander sai oma postituse juba, Karli oma seisis mul pikka aega mustandis, lõpuks tegin valmis.  
Karl käib siis veel viimaseid nädalaid II klassis. Selle õppe-aasta esimesel veerandil ei saanud ta hästi vedama ja hinded olid peamiselt 4-5, kehaline aga lausa 3. Teisest veerandist ta aga püüdis ise tublim olla ja tulemuseks olid kõik viied ning pääs autahvlile. Kolmandal veerandil samuti. Sel veerandil on jälle mõned 4 tulemas.
Üldiselt on ta tark poiss, loeb suure huviga, matemaatikat jagab ka, kui mõelda viitsib ja teist korda veel mõelda viitsib. Laulupoiss on. Käis näiteks Poistelaulu konkursil, oli hirmus närvis seal, aga sai hea kogemuse:
Muusikaringis ja näiteringis käib ja enne bändis ka, aga see hakkas kattuma näiteringiga. Spordipoiss ta ei ole eriti, talvel võimlemiste ja muude siseasjadega sai tublisti hakkama, aga sügisel ja kevadel talle nt pikamaajooks ei istunud. Samas näiteks ujumine meeldib talle hirmsasti. Ta ujus ise ka enne natuke, aga nüüd käisid klassiga ujumiskursustel jaanuarist märtsini ja selle lõpus oli 12 m ujunud. Kästi suvel harjutada :)
Kooli arenguvestlusel räägiti, et ta on liiga emotsionaalne ja ei suuda tundeid vaos hoida. Ja samas küsiti, et kas me teeme temaga eraldi ülesandeid, et ta nii tark on :)
Kodus on ta ka selline emotsionaalne, võib turtsuda-plärtsuda ja pisaraid valada, samas on abivalmis ja tubli poiss. Koduseid ülesandeid peab talle ikka meelde tuletama, aga ega neid eriti polegi, sest isegi kui õppida antakse, jõuab ta pikapäevarühmas ära õppida. Viimasele minutile jätmise komme on tal ka, peame ikka piisavalt tänitama, aga lõpuks teeb ära.
Liisa ja Kaspariga muidugi meeldib talle mängida.
  Näitlemine tundub tal ka veres olevat. Üsna tihti tehakse meile kodus teatrit:
 Või vahel ka kontserte:
Koolis oli karneval Eno Raua ja Aino Perviku raamatute teemadel ja iga klass astus väikese etteastega ka üles.
Kuna ta on julge poiss, siis koolis kasutatakse teda päris palju "ära" :) Küll kontserdi teadustajana (isadepäeva kontserdil, pilt kooli kodulehelt): 
luuletuse lugejana (emadepäeva kontserdil, pilt kooli kodulehelt):
 Ansamblis mängib ta ka (pilt kooli kodulehelt):
Laulab kooris ja tantsib rahvatantsu niikuinii. Need ringid on algklassi lastel tunniplaanis kohe. Rahvatantsurühm osaleb suvel Saaremaa tantsupeol ka.
Kodus meeldib talle kõige rohkem lugeda. Aga ka legodega mängida. Muidugi ei saa üle ega ümber nutitelefonist, arvutist ega tahvlist (ise ostsid omakogutud taskuraha eest kasutatud tahvli). Õues sõidavad ratastega, mängivad oma onnis, vahel mängivad palli ja nüüd on suur lemmik batuut jälle üleval.
 

Kommentaare ei ole: