Meie pere pesapuu

19. jaanuar 2015

Esipätu ja Teisipätu

Sellest ajast saati, kui lapsed ringi hakkasid liikuma, teevad nad muidugi üksjagu pättust ka. Ma olen jõudnud juba unustada, millist korralagedust sellised põngerjad suudavad tekitada. Suurte poiste segamini tuba on isegi üsna leebe variant nende kõrval.
Muidugi on vaja kõik, mis neil näppu hakkab laiali, alla ja välja tõmmata, et seda siis uurida nii käte, silmade kui suuga. Et see siis sinnasamasse maha jätta, kui midagi huvitavamat silma hakkab, mida järgmisena uurima minna. Kassi kausid rändasid juba ammu tooli peale, varsti peab kas kapi peale või õue tõstma. Kõiksugu pabereid on hea väikesteks tükkideks rebida ja neid siis lutsutada. 
"Kes rebis ajakirja katki?"
 
"Ei, meie pole midagi teinud!"
 
Kaspari suur lemmik oli prügikast. Alati kööki jõudes kallas ta selle tühjaks ja asus sorteerima. Mis siis, et seal juba täiesti sorteeritult ainult vanapaberit leidus. Nii tuli meil prügikastist loobuda ja see mänguasjakorviks ülendada. See mõistagi sama elavat tähelepanu ei pälvi. 

Köögis peab ka aeg-ajalt retseptiraamatuid uurima, et mida head emme süüa võiks teha. Ja nõudepesumasinat tuleb ka uurida, kui sellel täitmiseks uks lahti juhtub olema.
 
Köögikappe ega sahtleid nad õnneks veel lahti ei saa, ainult ükskord õnnestus see Liisal kuidagi ja muidugi jäid näpud kohe sahtli vahele :( Suur lemmik on ka puude korv, sealt ikka mõne puukooretüki või muud maitsvat suhu leiab.
Peale köögi on nende lemmikkoht suurte vendade tuba. Seal on niiiii palju põnevaid mänguasju! Legod on targu juba kõrgemale pandud, aga Liisa viimase aja lemmiktegevus on end autoriiuli najale püsti ajada ja siis autod kõik laia kaarega maha ajada. Ja siis suured vennad torisevad, et Liisa ja Kaspar on nende toa jälle segamini ajanud! Mis siis, et see kunagi eriti korras ei ole :)

 Ja üldse, kui vendadel midagi põnevat on toimumas, tuleb kohe uurima minna, mis nad teevad.

Liisale meeldib viimasel ajal riideid sorteerida. Ükspäev siin sorteerisin laste riideid ja Liisa ka nii asjalikult tõstis riideid ühest hunnikust teise ja siis jälle tagasi, vahepeal mõnda huvitavamat uuris natuke lähemalt ka. Täna näitaks aitas mul väga suure huviga musta pesu "sorteerida" :)
Liisaga koos arvutit ka enam kasutada ei saa, Liisal on kohe vaja klahve klõbistama minna.
Laiali mänguasjadest ma ei hakka üldse rääkimagi:)
Ja kuigi nad ise suudavad suurt segadust väga lühikese ajaga tekitada, siis samas on meie elamine puhtam kui kunagi varem, sest muidu lihtsalt ei saa, purukombainid on kogu aeg töös. Kogu aeg peab põrandat pühkima ja tolmu imema. 

1 kommentaar:

tb ütles ...

oi kui tore, lõpuks hakkab põnevaks minema (suvel oligi ilmselgelt liiga rahulik :)) Jõudu ja jaksu teile!