Meie pere pesapuu

28. juuni 2014

6. elukuu 29.05 kuni 28.06

29. mail käime esimesel avalikul ürituselpannkoogipäeval. Lasteaias on meil nimelt tore traditsioon, et lastekaitsepäeval lähevad lapsed kohalikku botaanikaaeda, kus lapsevanemad korraldavad neile toredaid õuemänge ning hiljem sööme kõik ühiselt pannkooke. Pannkoogisöömine oli algselt pannkoogipuu all, aga viimastel aastatel ei viitsi me nii kaugele minna. Lapsed magasid vankris praktiliselt kogu aeg vaatamata sellele, et nii suured kui väikesed tahtsid ikka vankrisse kiigata ja kuna lasteaialapsi oli üle 20, siis kisa-kära ikka jätkus. Vahepeal sõid ja magasid edasi. Isegi siis magasid, kui vankrist turvahällidesse tõstsin ja kodus turvahällid esikusse tõstsin. Täiesti üllatav nende puhul.
2. juunil käisime esimest korda matkamas. Karli klass otsustas oma traditsiooniks teha kevadise matka koos lapsevanematega. Mõistagi ei olnud lapsevanemate osalemine kohustuslik ja üritasin Karlile ääri-veeri rääkida, et issi on tööl ja mina hästi kahega matkata ei saa, aga näha oli, et see oleks talle pettumus olnud. Kuna üks lapsevanem lubas teise lapse enda külge haakida, siis läksimegi kõik koos. Kaspar oli siis kõhukotis minuga ja Liisa linaga tädi kõhul. Lapsed pidasid end jälle väga hästi üleval ja magasid terve matka aja. Lõunapausi ajal sõid nemadki ja pärast magasid edasi. Hiljem magavad lapsed kodus ka kenasti, jäävad isegi ise voodis magama!
3. juunil on järjekordne perearst. Liisa kaalub 4650 ja pikkust 54, Kaspar 4360 ja pikkus 55 cm. Vereproovi anname ma hemoglobiini näidu jaoks. Liisal on see 107 ja Kasparil 113. Dr Palustele helistades ütleb ta, et üle 100 on näitaja ok. Rauda muidugi sööme edasi.
7. juunil alustan taaskord püree andmist. Seekord tundub asi minevat ja nädal hiljem lisandub kõrvitsale lillkapsas.
Kaspar hakkab tissiga streikima. Hommikupoole sööb, aga päevapoole enam mitte, nii et olen sunnitud talle pudelist lisa andma.
13. juunil käime Liisa ja Kaspari uut sõbrannat vaatamas. Sõbranna on küll alles paarinädalane, aga praktiliselt sama suur, ainult olemine on vastsündinu oma, samas kui minu omad on ikka juba suure tite olemisega.
14. juunil käivad Liisa ja Kaspar esimest korda Mamma juures. Kasparile tundus seal meeldivat, sest tegi oma rekordmagamise öösel ja ärkas alles kell 3!
19. juunil kolib Liisa oma voodisse. Nad ei mahu enam hästi risti voodisse magama ja lisaks sahmivad juba päris palju, nii et segavad üksteise magamist. Ja oma voodis magamine meeldis Liisale, sest esimesel öösel magab kohe joonelt kella 5ni järjest!
20. juunil alustame issi töökaaslastega jaanipäeva tähistamist. Lapsed magavad vankris, kuigi pean pidevalt sõidutama neid. Jätame issi pidutsema ja tuleme ise koju. Esimest korda peale haiglast tulekut pean ma nad üksi magama saama õhtul. Natuke pabistan selle pärast, kuna tavaliselt issi söödab Kasparit pudelist ja kui ta pudeliga magama ei jää, siis paneb voodisse. Täna aga Kaspar halastas mulle ja jäi ka tissi otsas magama, seda pole juba ammu juhtunud!
Jaanipäeva tähistamist jätkame Memme ja Papa juures. Lapsed magavad vankris jaanilõkke ääres :) Suured poisid magavad esimest korda üksi telgis!
26. juunil on jälle perearsti juurde vaja minna. Kaspari mõõdud 4930 g ja 56 cm, Liisa omad 5090 g ja 56 cm.
Linnas sõidan lastega Mamma juurde, kus tähistame natuke suuremalt nende 6-kuuseks saamist. Esimest korda teeme ka perepildi:
Kodused kaalumised: Liisa 4400, 4520, 4550, 4645, 4650, 4735, 4810, 5000 ehk 725 g kuus ja Kaspar 4010, 4200, 4240, 4420, 4575, 4555, 4615, 4825 ehk 825 g kuus. Kohe näha, et Kaspar on lisa saanud, kaalutõus on suurem kui Liisal. Nüüd ta sööbki algul rinnast, siis mingi aeg hakkab nutma seal ja enam ei taha ja annan siis pudelist juurde. Lootsin küll, et ta saab suuremaks ja tugevamaks ja loobub ise pudelist, st sööb rinnast vajaliku portsu, aga millegipärast ei söö.
Nüüd läheb lisatoidu söömine ka meil enam-vähem. Näo, põlle ja käte peal on küll vist sama palju püreed, kui kõhtu jõuab, aga ikka söövad. Liisale meeldib söögi ajal keelt ka suust välja ajada ja kui püree juhtub suus olema, siis selle ka mõistagi :) Söötmine käib praegu nii, kuna nad istuks ju kuidagi söögitoolis:

Magamisega on asjalood ka natuke paranenud. Öösel magavad pikemalt ja niisama üleval ei ole, päeval ka suudavad ikka mitu tundi järjest magada.

Kommentaare ei ole: