Meie pere pesapuu

20. märts 2014

20.03.2014 - 82. elupäev

Täna öösel tabas mind ebameeldiv seljavalu. Tegelikult tundsin juba õhtul, et selg on valus, aga arvasin, et lihtsalt väsinud. Öösel kell 3 söötes aga lõi selline valu selga, et pidi pisara silma tooma. Püsti ei saanud kuidagi ja kõige hullem oli lapsi tagasi voodisse panna, sest selleks pidi kummardama.
Kaspar ilmselgelt protesteerib sondi vastu, sest täna öösel õnnestus tal 2 korda see ära tõmmata! Kella 3 ajal oli sond ära tulnud, kusjuures see oli tal enne väga tigedalt kinni teibitud, ja pandi uus. Ja kell 6 oli see ka ära tulnud! Õnneks ta sõi oma portsu täis ja ma ei pidanud sama õe juurde uut sondi panema minema. Kasparile rääkisin, et sondist lahti saada on tegelikult väga lihtne: tuleb lihtsalt ise rohkem sööma hakata:)
Täna mõtlesid lapsed kella 3 ajal öösel tšillima hakata, aga emme arvates see ei olnud hea idee. Õnneks küsis Liisa uuesti tissi ja nii ta mu kaisus uinuski. Ja Kaspar ka varsti.
Arst arvas, et Kaspar võiks kiiremini silmaoperatsioonist taastuda, kuna tema on korra juba narkoosi ja masinhingamise läbi teinud. Ja kui ta paremini taastub, siis arsti arvates on reaalne, et me aprilli esimesel nädalal ikkagi koju saame! See on esimene kord, kui arst meile mingi reaalse kojuminekuaja ütleb! Aga ega ma seda enne ei usu, kui tõesti kojuminek käes. Sest ei taha ära sõnuda, et veel mõni halb uudis võiks tulla. 
Aga ilmselgelt hakatakse otsi kokku tõmbama. Lähiajal tehakse vaktsiinid ära. Ja täna käis füsioterapeut lapsi vaatamas. Vaatas ja katsus ja võimles ja arvas, et täitsa tublid. Jälgivad  kenasti, Kasparil on kaelalihased natuke nõrgemad, Liisa hoiab paremini pead. Füsioterapeut näitas mõned harjutused, mida nendega teha ja käskis kõhuli panna. Huvitav, millal see aeg on, kui nendega võimeldakse? Sest täis kõhuga ju ei saa ja kui nad ärkavad, siis on kõht niiii tühi jälle, et muu jaoks kannatust vist pole. Aga peab ikka proovima.
Käisin õues jalutamas ja päris kevade moodi juba oli. Aga kui õhtul päriselt kevad algas, siis hakkas hoopis lund sadama.
Liisa söömised: 66, 66, 76, 36, 38, 52.
Kaspari söömised: 16, 35, 20, 54, 50, 18.
Liisa kaalus 2334 (-20) ja Kaspar 2384 (+10) g. Arsti sõnul ei maksa Liisa kaalukaotusest esialgu numbrit teha, et vaatame, mis ta edaspidi teeb.

Kommentaare ei ole: