Meie pere pesapuu

20. veebruar 2014

20.02.2014 - 54. elupäev

Hommikul kell 6 sõi Liisa ise täpselt vajamineva koguse ära, 36 ml.
Arsti sõnul olid mõlema silmade uuringud praegu korras olnud, uus uuring on juba järgmisel nädalal. Kasparil pidi ka hemoglobiin natuke madal olema, aga nagu ta eile mainis, siis vereülekanne tuleb miinimutasemel või kui tal saturatsioon hakkab liiga palju langema. Kui vereülekanne teha, siis organism pidi saama vale signaali, et ise ei pea vaeva nägema ja kõik saab niisama korda. Liisa kohta ütles arst, et võiksin proovida teda juba ise rohkem söögiaegadeks üles ajada. Senini andsin tissi siis, kui ta oli üleval ja ise küsis. Ja kui küsisin mõlema tissitamise kohta, siis ta oli üsna kahtleval seisukohal, et vast on liiga vara. Aga samas ütles, et meditsiinilist vastunäidustust ei ole:) Et see on puhtalt tema isiklik arvamus ja proovida muidugi võib. Ja arvas ka, et kui mul oleks üks laps, siis see oleks ilmselt juba rinnalaps. 
Kell 12 mõlemad magasid magusalt, nii et ei õnnestunud. Kell 3 oli traditsiooniline kaalumine ja pesu. Tänane õde oli väga tore ja tuli küsima, et kas vajan abi. Arvasin, et saan hakkama, ainult ta pidi Liisa kanüüli ära võtma, aga kui panin lapse kaalule, siis ta ütles, et ma peseksin lapse ära ja ta ise vahetab voodipesu ja nii mõlema lapsega. 
Peale pesu ja kaalumist olid mõlemad üleval ja mõtlesin, et ikkagi prooviks, kuna imetamisnõustaja oli ka olemas. Ja saingi nad mõlemad rinnale. Kuigi Kaspar ainult paar korda haaras, aga ei söönud midagi ning jäi hoopis magusalt magama, siis vähemalt sain põhimõtte ära proovida. Täitsa võimalik on 2 korraga imetada, kuigi praegu on nad veel ise algajad ja mina ka. On tegemist, et mõlemat jälgida ja sättida. Liisa sõi 19 ml. Ja nii armas olid neid kahekesi mu süles vaadata, endal olid rõõmupisarad kurgus:). Vaikselt hakkab kohale jõudma, mida tähendavad kaksikud. 
Kell 18 mõlemad magavad ja ei aita ka Liisa äratamine. Aga kell 21 on üleval ja proovin uuesti mõlemaid sööta. Liisa sööb tublid 23 ml ja Kasparile saame õega kahepeale kaaludes 14 ml, aga millegipärast ma ei usu seda. Ma nagu ei tundnud, et ta oleks eriti söönud, aga mine tea. Kui ta tulemust kordab, siis usun:) 
Palatikaaslane nr 1 kolis lõpuks koos lapsega 3. korrusele. Ja palatisse tuli kohe uus emme. Eile õhtul toodi meie lastetuppa 3-päevane laps, kes kaalus 4,5 kg! Minu pisidega võrreldes on ta ikka hiiglane:)
Liisa kaalus täna 1719 (+37 g, 1 g on puudu sünnikaalu kahekordistamisest) ja Kaspar 1590 (+42) g. 

1 kommentaar:

kõige laisem laiskloom ütles ...

väga tublid Liisa ja Kaspar ja väga tubli emme :)
rääkisime ükspäev Laisikubeebiga, et varsti tulevad koju väikesed tita Kaspar ja tita Liisa, kellele vaja paipai ja kaikai teha ja aidata mähkut vahetada jne.. juttu ja seletamist jätkus kauemaks :D