Meie pere pesapuu

29. jaanuar 2014

29.01.2014 - 32. elupäev

Täna ööseks õnnestus piisavalt piima koguda ja nii pääsesin ainult kella 6-se lüpsiga õnneks.
Täna sain Liisa kängurusse. Arst tuli jälle just sel ajal. Ta vaatas, et Liisal on jalad natuke paistes, et valku on ilmselt vähe ja saab tilka juurde. Hiljem siis torgiti teda natuke, sest uut kanüüli oli vaja, hetkel siis on tal neid kokku 3. Sond vahetati ka ära, nii et vahepeal sai natuke sellest puhata ja õde tegi meist mõned ilupildid ka ilma sondita. Sondi pidavat iga 5 päeva tagant vahetatama, kuna muidu tekkivat lamatised (sissepoole!) ja bakterid võivad ka kasvama hakata. 
Arst ütles ka, et ajutised hapnikutaseme langused ehk apnoed (hapnikutaseme langus alla 70%) võivad ennaegsetel esineda kuni 36. rasedusnädalani. Noh, sinna on AINULT 5 nädalat ju:)
Hiljem tehti mõlemale vereülekanded, nii et Kasparit sülle ei saanud. Värsket verd anti, kuna hemoglobiini tase oli madal. Kasparil madalam ja Liisal piiri peal, aga arst ütles, et kuna neil sama veregrupp, siis kui juba tellimiseks läks, siis võtsid mõlemale:) 
Kuvööside kohale olid täna õhupallid ilmunud, Liisal roosa ja Kasparil lilla. Naabripoiste ema sõnul on need haigla poolt, ilmselt jäid ainult päevaga hiljaks:) Aga väga armas ikkagi.


Vereülekannete tõttu jäi mõlemal toidukord vahele ja nii sain ma ootamatult palju vaba aega. Tegin siis pikema tiiru ja otsisin Tondi Selveri üles, et oma partnerkaardi punktid ära realiseerida. Ilm oli küll päikseline, aga tuul tegi ilma väga kõledaks. Mul on väga hea meel ikka, et suusapüksid kaasa võtsin. Ja Selverist ostsin mütsi ka omale:)
Jalutades mõtlesin, et uskumatu küll, aga ma olen haiglaeluga ära harjunud. Päevade rutiiniga, samade nägudega, sama keskkonnaga, magamatusega, samade toitudega. See ei tundunud paar nädalat tagasi kuidagi võimalik, aga tõepoolest, inimene harjub vajadusel kõigega.
Kaksikutest naabripoisid kolisid täna üles. Kui me enne naabriemmega naersime, et meil on kaheperepalat, siis hetkel on meil perepalat. Eks sinna varsti kindlasti tuleb lisa kahjuks.
Liisa kaalus 1276 ja 974 g täna.

Kommentaare ei ole: