Meie pere pesapuu

26. jaanuar 2014

26.01.2014 - 29. elupäev

Eile õhtul magama minnes tundus, nagu oleksin ma kodus käimist ainult unes näinud:) Aga samas energiat tuli küll kuidagi juurde. Ja armsate meeste kallid-musid püsivad ka kaua meeles.
Liisa veresuhkur oli öösel jälle kõrgeks läinud, nii et anti jälle insuliini. Toidukogust suurendati täna õhtuks 19 ml-ni. Hommikupoole istusin Liisaga kängurus ja pärast Kaspariga. Kasparile oli täna bodi selga pandud, mis siis, et see talle hirmus suur oli. Õde ütles tema kohta kõigusoojane:) Kaspar ei ole rohkem piima välja ajanud, ehk tõesti sondi vahetus aitas. Samas õde ütles, et kuna sellised pisilased hingavad nina kaudu, siis see sond segab hingamist natuke. Kaspari toidukogust oli ka jälle natuke suurendatud, nüüd saab 4,5 ml. 
Liisa uut söögigraafikut on väga keeruline jälgida. Varasemalt teadsin, et igal paarisarvulisel täistunnil tuleb teda vaatama minna ja igal teisel korral uus piim viia. Ja igal õhtul sain kell 12 magama ja igal hommikul ärkasin 5.15. Nüüd aga on kõik uppis. Kuna söögikorrad on 2 ja poole tunni tagant, siis on söögiajad iga päev erinevad. Kirjutasin omale need lausa üles ja ajan näpuga järge. Kui eile sain magama kell 23.30 juba ja ärkama pidin alles 6.30, siis täna saan magama 00.30 ja ärkama pean juba enne 5. Muidugi positiivne on see, et pikem söögivahe annab rohkem aega kängurus istuda.
Mõtlesin täna Kaspariga istudes, kui armsad ja kallid nad mulle ikka on. Ja siis mõtlesin, et mitte ainult mulle kallid ja mitte ainult südames, vaid ka Eesti riigile otseses maksumaksja rahas. Ma ei taha mõeldagi, kui palju maksab kokku nende elule aitamine. Alustades minu helikopterisõidu, ravimite, uuringute ja operatsiooniga ning lõpetades nende kasvatamisega kuvöösis koos kõikide aparaatide, ravimite, uuringute, analüüside, arstide ja õdedega ning lisaks minu haiglaspidamine. Lohutan end mõttega, et ega me varasemalt väga suured meditsiiniteenuse tarbijad pole olnud, nii et ehk selle arvelt võimaldab riik kahe tulevase maksumaksja kasvatamist:)
Liisa kaalus täna 1143 g, aga Kaspar liigub vaid 2 g kaupa: täna 894 g. 

Kommentaare ei ole: