Meie pere pesapuu

10. juuni 2010

Suvi, sügis, suvi, sügis...

Ilm ei suuda kuidagi ära otsustada, mis aastaaeg on: kord on suviselt soe, siis jälle sügiseselt jahe. Aga sääski ja puuke on metsikult palju. Seetõttu käisime ka Karliga ennast puukide vastu vaktsineerimas. Sellega on omamoodi naljakas lugu. Nimelt meie Amet kompenseerib välitöödega seotud töötajate puugisüsti. Kuid apteegist antud tšekil on ostjaks märgitud isik, keda juba pea 7 aastat ei eksisteeri, nimelt oli perekonnanimeks märgitud minu neiupõlvenimi! Vaktsiini ostsin digiretsepti ja ID-kaardiga, ei saa aru, kust selline nimi sinna sai. Ja kuna nimi vale, siis Amet ei maksa. Apteegis ei olnud eriti sõbralik teenindaja telefoni otsas, eks esmaspäeval lähen kohale ja üritan asja ära klaarida. Aga milline sebimine ühe vale nime pärast!
Kõik aiaviljad said maha, kuigi uudismaast kartulipõld on juba ühtlaselt orasheinaga kaetud. Kasvuhoone sai ka valmis, nii et tomatid on maas (õigemini päris valmis ei ole, aga piisavalt, et tomatid saaks sisse kolida). Aed on peaaegu seakindel, puud on peaaegu metsast koju veetud. Tasapisi ikka midagi saab tehtud. Nädalavahetuseks on plaanitud suurem puudevedu ja kartulipõllul mätaste lammutamine.
Räägiks lastest ka mõne sõna vahelduseks. Sannu kohapealt oskaks vist issi rohkem rääkida, nemad kahekesi koos oma päevi ju veedavad. Sannu on rohkem selline omaette toimetaja: mängib täitsa liivakastis, eriti meeldib veega mängida ning nt kive ja käbisid veeloiku loopida. Autod meeldivad väga, muudkui sõidutab neid "Änn, änn, änn". Väga asjalik ja arukas noormees on ja kuigi sõnu on ikka ainult "emme, änn, auh, (m)uuu, öh-öh", siis aru saab ta kõigest ja oskab ka ennast arusaadavaks teha. Ja kui emme viipekeelest aru ei saa, siis tullakse konkreetselt ja sikutatakse püksisäärest sinna, kuhu vaja. Kallistada ja musitada meeldib, õhumusisid saadab ning tantsida meeldib. Nii hea on tema siirast rõõmu näha, kui ta meid koju tulemas näeb. Jonnida muidugi oskab ka, viimase aja komme on asju loopida, kui midagi ei meeldi. See pilt on tehtud venna sünnipäeval, kui Sannu äkki kuidagi väga vaikselt teises toas oli:) ja ilmselt on ta kurb, et ta avastati.

Karl käib ikka lasteaias, kuigi neid on suvevaheajal vähem ja järgmisest nädalast lähevad vist väikestega kokku. Ta ise tahab kangesti minna ja kuna ta juba enne 7 tavaliselt üleval on, siis miks mitte. Lasteaias on mõnes mõttes kahjulik käia, kuna sealt õpib peale kasulike asjade ja rumalusi. Näiteks ükspäev tuli koju, näitas keskmist näppu ja ütles, et vak juu tähendab seksi emaga. No mis sa kostad sellise asja peale! Muidugi ütlesin, et nii ei tohi rääkida ega näidata, aga kui teised nii teevad... Teine asi on ma-ei-ole-sinu-sõber ja ära-ole-tema-sõber. Headest asjadest on Karl joonistama õppinud, ega ma ei tea, kas ainult lasteaia tõttu või oleks ta ka ise hakanud, aga nüüd tulevad piltidele inimesed, autod, päike, lepatriinud. Ühel pildil oli emme ja Karli jutu järgi on emme kõhus tita. Üritasin siis selgeks teha, et ei ole, aga selle peale vastati, et see oli siis, kui Sannu emme kõhus oli. Ootan hirmuga juba seda küsimust, et kuidas see tita sinna emme kõhtu saab:)

Sellel pildid "aitab" Sannu issil kasvuhoone karkassi teha:


4 kommentaari:

tb ütles ...

mulle tundub, et Mihkel vist lasteaeda ei lähe.. :P alles oli ju Karl ka nii pisike ja nüüd juba selline sõnavara!

kõige laisem laiskloom ütles ...

tb, küll see Mihkel lasteaeda läheb ikka Sul, sõnavara tuleb ja läheb ja hiljemalt koolis õpib ta nagunii need sõnad ära (ja kooli ta Sul ju ikka läheb? :oD)

mulle hirmsasti meeldib Sannu ja sokulaadi pilt, nii nummi :oD

Anonüümne ütles ...

Uskumatu, kui erinevad on ikka lapsed. Mu oma laps saab sügisel 6 ja käinud nüüd liitrühmas (kus siis ka temast suuremaid ja väiksemaid koos) juba 2 aastat, kuid selliseid zheste ega sõnu neil ei ole.
Küll olen kuulnud pepu ja noku, aga need on üsna tavalised sõnad.
Ahjaa tegu siis Tartu linna lasteaiaga.
Nii et lapsed on erinevad ja ka lasteaiad on erinevad. See mida kuskil juba õpitud on selles vanuses, ei pruugi samaealisel kuskil teises kohas üldse aimu olla.

saarlanna ütles ...

Karl käib ka liitrühmas ja ma kahtlustan, et "kurja juured" on eelkoolikud kaksikud.