Meie pere pesapuu

6. märts 2014

06.03.2014 - 68. elupäev

Õde tuli mind äratama 3.45 ja Liisa sõi 28 ml. Õde oli natuke kahtlev, aga arvasin, et ta tavaliselt kell 6 sööb alati tublisti, et vaatame siis. Ja ta sõi siis lausa 71 ml! Kaspar sõi ka tublid 16 ml.
Küsisin dr Toomelt söögiaegade kohta, aga tema laiutas ka käsi, et teda kuulda ei võeta! Uskumatu ikka! Söök on olemas, selle eest makstakse, aga kellegi idiootsuse tõttu ei saa (imetavad) emad õhtuti süüa! Dr Toome arvas, et emad peaks ise pöördumise tegema.
Lisaks ütles ta, et tegelikult oli meie jaoks ka eile üks tuba vabanenud, aga meie arst arvas, et see pole meile piisavalt hea:) See pidi olema teiselpool koridori otsas, esiteks on seal kodust tulnud lapsed, kes võivad viiruseid levitada ja teiseks on see sööklast liiga kaugel. Nüüd saame homme esimese palati, mis on kohe söökla kõrval:) Kaksikutel on ikka mingid privileegid ka. 
Arst vaatas hommikul natuke kahtlevalt Liisa söömist ja käskis siiski sondi tagasi panna. Et ta peaks ikkagi vähemalt 30 ära sööma, pluss siis 5 ml piima lisaks FMS-iga segatult. Et sond pannakse küll tagasi, aga võib toita nii nagu sondi poleks. Õde aga arvas, et ootame veel natuke. Kella 15 ajal sõigi ta tublisti 36 ml ja lükkas sondi panemist veel edasi. Aga kella 18-ks oli jaks otsas, sest sõi ainult 21 ja midagi polnud parata, tuli sond tagasi panna. Kui hooldajale läksin ütlema, et Liisa sõi 21 ainult, siis ta sai aru, et ma tahan 21 ml piima külmkapist. Tegelikult tahtsin sondi:) Ja siis pandigi. Eks ma muidugi aimasin, et nii läheb, aga ikka natuke lootsin ka, et Liisa ongi nii tubli. Samas peaksingi ma rohkem tähelepanu pöörama hoopis Kasparile, mitte Liisat liiga palju utsitama. Kaspar sõi ka tublisti 17 ml, aga kahest korrast päevas on ikka vähe.
Arst vaatas ka Kaspari songa ja nägu läks üsna tõsiseks. Ma ise olen ka vaatanud, et algul oli tal song ainult siis, kui punnitas, nüüd aga kogu aeg. Ja arst arvas ka, et vist ikka on vaja lõikust. Et järgmisel nädalal võiks kirurgiga konsulteerida. See küll pikendab ilmselt meie haiglasolekut, aga ta arvas, et parem oleks see siiski siin ära teha. Et kui peaks hiljem kiirkorras siiski operatsiooni vaja minema, siis Saaremaalt on raske siia tulla õigeks ajaks. Samas ikkagi lõigatakse ainult siis, kui on kindel, et ta ise sellest välja ei kasva. Oeh jah. 
Õhtuks oli seega päris palju emotsioone jälle kogunenud, nii et tuju oli üsna kehv. Ja kõigele lisaks magasin ma kella 24se söötmise maha. Sellist asja pole minuga veel juhtunud. Mõtlesin, et magan ühe tunnikese enne viimast söötmist, aga ärkasin hoopis natuke enne kella 2! Ilmselt ma kella ei kuulnud, samuti mitte palatikaaslaste toimetamist ning ka õde äratama ei tulnud. Jube piinlik oli! Õnneks juhtus tore õde Jekaterina olema, kes oli kõik ära teinud ja õnneks oli mul külmikus piima. Keegi tissi ka ei tahtnud. Oleks mõni kuri õde olnud, oleks veel sõimata ka saanud. Nii et siis selline väike puhkus enne homsest algavat öist tralli. Ausalt öeldes kulus see tõesti vägagi ära.
Kaspar läks täna Liisast mööda, aga see pole ka ime, sest Liisa toitis ennast ise 24 tundi, Kaspar aga muudkui laiskleb ja saab rohkem süüa ka. Liisa kaalus täna 2051 (+13) ja Kaspar siis 2070 (+54) g. 
Liisa sõi 28, 71, 23, 36, 21 ja 24 ml. Kaspar 16 ja 17 ml, rohkem teda äratada ei õnnestunud.

Kommentaare ei ole: