Meie pere pesapuu

17. jaanuar 2014

17.01.2014 - 20. elupäev

Hommikul sadas laia lund alla.
Liisa arst ütles, et varahommikul oli veresuhkru tase ikkagi natuke liiga kõrge olnud ja talle anti füsioloogilise lahuse tilka, et see lahjendab lihtsalt suhkru ära. 
Kella 12 ajal läksin traditsiooniliselt Kasparile piima viima. Õde oli tal "vuntsid" ära võtnud, et proovivad ilma. Täna hakati talle jälle piima andma, et hiljem vaatavad, kas maos tekib jälle massi või läheb piim edasi. Arst ka rohkem ei kommenteerinud midagi. Ma ise mõtlen, et see ei saa midagi väga hullu olla, sest varem tal ju läks piim edasi. 
Peale lõunasööki mõnulesime 1,5 tundi kängurus Liisaga, siis jalutasin väikse tiiru õues ja läksin Kasparit vaatama. Õde oli talle "vuntsid" ikkagi tagasi pannud, et hakkas muidu liiga palju "trikitama", hapnikutase siis kõikus. Piima oli ta senini saanud, midagi pidi maos olema, aga arst pidi otsustama, mis edasi saab. Kuidagi hirmus hale hakkas temast täna seal piiksuvate masinate seas jälle. Tänu "vuntsidele" voolas tal ninast midagi välja, nii et nägu oli märg ja üks silm oli ka rähmane. Ja ta on ju nii pisike ja nii hale hakkas temast ja endast ka. Kaalust oli ta ka kaotanud natuke, kaalus 824 g. Iga päev piimaga tema juurde minnes loodan, et äkki täna ja õhtul pean ikka ja jälle pettuma, et ei, mitte täna. Kogu aeg räägin talle, et aeg oleks piima sööma hakata, pizzad ja muu hea-parem tuleb hiljem alles:) Äkki homme? Oleks juba aeg naaatukenegi positiivseteks uudisteks! Sest iga päev, mis ta ei söö, tähendab pikemat aega meist eemal intensiivis:(
Kaspari juures olles oli mulle Lumeuss külla tulnud. Kahjuks jäi jutuaeg lühidaks, kuna pidin Liisale piima lüpsma minema. 
Peale õhtusööki hoidsin Liisat veel 1,5 t kängurus. 
Täna oli väga tore EESTLASEST õde, minu arust senini ainus eestlane siin korrusel, intensiivis on küll päris mitu eestlast. Ja see tore õde julgustas mind ka lisaaineid sondi laskma. Et enamus asju tuleb enne sööki lasta, kui ei ole eraldi teisiti öeldud. Ja piima olen ma ka sondi ühendanud nüüd, ainult käima peab õde panema.  
Liisa oli õnneks juurde võtnud, kaalus 950 g. Lootsin, et homseks 3-nädalaseks sünnipäevaks saab Liisa 1 kilo piiri ja Kaspar sünnikaalu ületatud, aga ilmselt seda ei juhtu. 

Kommentaare ei ole: