Meie pere pesapuu

16. jaanuar 2014

16.01.2014 - 19. elupäev

Nagu tavaliselt 5.15 äratus. Sellega vist ei harjugi päriselt, kuigi samas ka vastsündinu söötmiseks tuleks ju öösel ärgata. Piim lüpsta, 2 süstlatäit valmis panna, temperatuur kirja ja mässukontroll. Pai ja õhumusi Liisale ning võin tagasi tuttu minna.
Tegelt peaks ka kell 8 temperatuuri märkima, aga kuna söök on valmis pandud, siis mina küll viitsi. 
Tavaliselt ärkan 8.30 ajal, hommikused toimetused, voodi teha ja 9.15 lüpsiaeg. Siis jälle piimad valmis 2 söögikorraks, mässuvahetus (täna oli kaka ka) ja kaalumine, Liisale paid. Siis viin ülejäänud piima külmikusse, loputan keedetud veega pumba ja pudeli üle ning võin ise sööma minna. Hommikusöögiks jälle puder (seekord kaerahelbe), sinkvorstiga võileib ja saiake, joogiks on mitmendat hommikut piim. Siin pakutakse väga palju piima, ilmselt muretsevad emade kaltsiumi eest:) Täna tundsin, et tahaks kohvi saada. Söögitädi pakkus mulle veel võileiba kaasa, et muidu jäävad üle (pani veel mitu vorsti peale:)). Tegin siis all vestlusruumis omale kohvi, sõin võileiba ja saiakest ning lugesin Pere ja Kodu. 
Kui kohvi joomast tagasi tulin, peatas õde mind, et ma ootaks lastetoas, kuna arst tahab rääkida. Rääkiski siis, et veresuhkrud on korras olnud ja ilmselt Liisa oma süsteem hakkab ka vaikselt tööle ja sellepärast see viimane insuliin eile ta veresuhkru uperpallitama ajaski. Nüüd on näidud stabiilsed olnud, mis on hea. Veresuhkru taset kontrollitakse endiselt edasi, aga reageerivad insuliiniga vaid äärmisel vajadusel. Vereproovi muud näitajad pidid ka korras olema. 
Siis sain natuke heegeldada, kuni oli aeg jälle Liisa juurde minna. Ja siis Kasparile piima lüpsma. Kuna arst oli vahepeal Liisa toidukogust suurendanud 12,5 ml-ni, siis panin talle 0,5 juurde. Seejärel kell 12 Kaspari juurde. Õde ütles, et eile kella 7 õhtul kuni hommikul 10 talle oli piima antud, aga ikkagi on maos mingi jääkmass ees ja piim ei lähe maost edasi millegipärast. Nii et praegu jälle piima ei anta, ootavad ja vaatavad endiselt. Muidu muud näitajad pidid head olema. 
Tagasi oma palatis heegeldasin natuke, kuni 13.15 oli jälle lüpsiaeg ja mässukontroll. Seejärel sõin ise lõunat (jälle kartulipuder väikse lihakastmega, kõrvale mingi porgandihautis, kukkel ja piim). Siis istusime Liisaga tunnikese kängurus. Kell 15.30 teda kaaluti. Peale seda läksin korraks Kasparit vaatama, tegin talle pai ja rääkisin natuke juttu. Ja siis tulid mulle külalised saarelt: Maailmaparandaja ja Mps koos Täpikesega. Nii tore oli juttu ajada. Ja näha, kuidas Täps on vahepeal kasvanud. Minu minibeebidega võrreldes on Täps lausa hiiglane ju:)
Ja juba nad pakkisidki Täpsi uuesti sisse ja läinud nad olidki. Minul jälle 17.15 lüpsiaeg ja mässukontroll, siis heegeldasin natuke ja õhtusöögi aeg. Täna oli mannasupp, tee, pirukas (kahtlustan, et seal sees oli lõunane kartulipuder:)), kohuke ja mandariin. Peale õhtusööki istusin jälle tunnikese kängurus Liisaga ja siis oli skaibi aeg. Hiljem jõin veel väikese tee ja vaatasin kõrvale uudiseid ning jälle lüpsiaeg ja mässuvahetus. Seejärel käisin ise pesus ja istusin natuke arvutis (nt vaatasin Karli hindeid e-koolist ja kirjutasin blogi:)). 23.15 on viimane lüpsiaeg ja mässukontroll ja seejärel võib voodisse pugeda.
Nagu näha, siis täna õue ei jõudnudki. Pea päev läbi heljus lund alla ja kohati piilus päike. 
Ahjaa, helikopter maandus täna meie akende all. Hirmus lumetuisk läks lahti. Nüüd nägin ära, mida see mees teeb, kes taga arstide juures istub. Tema tuli esimesena välja ja näitas, kuhu kiirabi sõita võib ning aitas kanderaami välja veeratada. Seekord helikopterit päris seisma ei pandudki, kanderaam veeretati kiirabisse, kiirabi sõitis ära ja helikopter tõusis jälle lumetuisu saatel üles.      
Kaspar kaalus täna 826 g, aga Liisa oli hoopis 3 g alla võtnud ja kaalus 923 g:(

Kommentaare ei ole: