Meie pere pesapuu

10. märts 2009

Sander 5 kuud


Sander saab kohe 5-kuuseks juba.

Sander keerab nüüd seljalt kõhuli, küll ainult ühele poole ehk siis üle vasaku õla. Mis teeb magamamineku jällegi keerulisemaks. Enne ta ikka jäi ise voodis magama, aga nüüd pole enam aega, peab keerama kogu aeg. Aga kuna tagasi ei saa ise ja kõhuli magama ei jää ning käed-jalad kipuvad ka pulkade vahelt läbi tulema, siis varsti kostab hädakisa. Ja nii peab ikka mitu korda käima, enne kui ta magama jääb. Õhtuti oleme ka harjutanud teda ise voodis magama jääma. Pikima une magab ta endiselt enamasti päeval õues vankris, kuigi see ei lähe ka nii lihtsalt. Ikka peab vahepeal kiigutamas käima. Öösel ärkab vähemalt iga 3 tunni tagant. Ja keerab ka vahel. Ühel ööl vaatas mulle eriti võiduka näoga kõhuli voodist vastu, lutt peos.
Suurim meelelahutus on Sandrile venna Karl. Jälgib teda kogu aeg ja naeratus on alati näol. Venna käib teda ikka kallistamas ka. "Talli-talli!"
Sander isegi naerab häälega ainult venna üle. Ise kiikus, venna hüppas sealsamas ja Sander naeris selle peale. Tundub, et kiikuda meeldib talle samuti nagu vennalegi. Karl juba räägib, et "Sande tasvab suueks, siis akkab tiituma. Emme teeb mulle oodu ja issi teeb Sannule oodu."

Sannule ei meeldi enam selili olla. Nii kui selili põrandale panen, hakkab nutma ja siis keerab end ruttu kõhuli. Kõige rohkem meeldib talle hüpitamine, eriti veel siis, kui venna ka hüppab.
Sander ilastab meeletult. Karlil küll nii palju ila ei tulnud. Sannul on kogu aeg ilakett järgi ja vahel tulevad eriti uhked ilamullid. Kuna riideid ei jõua vahetada, veel vähem ila ära pühkida, siis olime sunnitud ilapõlle kasutusele võtma. Ja see on ka tunni ajaga lige märg. Mina mingeid tulevaid hambaid pole küll tuvastanud. Kuigi kõik asjad, mis Sander kätte saab, topib ta ka suhu. Eriti meeldib emme sõrmedega igemeid sügada.

Sander üritab end ikka istuli punnitada, aga ei õnnestu.
Üritab roomamisasendisse ka saada, pepu saab püsti, aga käed ei kanna veel piisavalt. Jutustab ka, eriti õrna häälega "äää". Mänguasjad saab täitsa hästi kätte ja kohe suhu. Kui hea tuju on, siis naerab laia suuga.

Kommentaare ei ole: