Meie pere pesapuu

15. veebruar 2009

Sander 4-kuune




Sandril jälle üks kuu juures. Selle kuu uued oskused:
  • tõstab selili olles pead, nagu tahaks istuma tõusta
  • keerab seljalt külili, viimane nõks jääb puudu, et kõhuli saaks
  • naerab häälega, kui lõua alt kõditada
  • keerab ringiratast ümber oma telje nii selili kui kõhuli, voodist leian ma ta enamasti risti või 180 kraadi teistpidi, kui ma ta voodisse panin
  • oskab ise magama jääda, kui tahab: panen luti suhu, rätiku kaissu, teki peale, tema võtab teki kaissu, keerab küljeli ja jääb magama. Alati muidugi mitte esimese korraga, vaid korra peab veel lutti suhu panemas käima.
Sander jutustab palju, põristab ka venna eest R-tähte. Oskab mänguasju paremini kätte võtta ja suhu panna. Ilastab metsikult, põll peab kogu aeg ees olema, muidu on pluus märg. Ööd on endiselt rasked. Ärkab vähemalt iga kahe tunni tagant ja tahab süüa, tihtipeale aga ärkab vahepeal veel ja peab lutti suhu panema. Nii et hommikul olen veel rohkem väsinud kui õhtul olin... Sander on üldse kuidagi väga nõudlik, omaette mänguasjaga maadelda talle ei meeldi, keegi peab aktiivselt temaga võimlema, et ta selili olles rahul oleks. Vennat meeldib talle kangesti vaadata. Silmad jälgivad kogu aeg teda, kui ta toas ringi tuuseldab. Tädidele naeratab laia suuga.
Kellelgi teisel maailmas pole mind nähes vist niiii hea meel, kui Sandril. Terve ta nägu on üks suur lai naeratus, kui ma peale ärkamist teda voodist välja tõstma lähen.
Lisatoitu pole enam mingi nädal aega andnud, kuna öösiti ta sellest pikemalt magama ei hakanud. Pigem vastupidi, mingi aeg ta ärkas pea iga poole tunni tagant ja muudkui vigises, peale pudeli ärajätmist läks nagu isegi paremaks. Arst arvas, et praegu on täitsa mõõdus: pikkus 61 cm ja kaal 6,110 kg. Süsti jälle ei saanud, kuna õnnestus visiidi ajaks nohu saada.

Kommentaare ei ole: