Meie pere pesapuu

28. mai 2015

17. elukuu ehk 29.04-28.05

Aprilli lõpupäevadel ja mai esimestel päevadel oli korra kevad ja jõudsime isegi õues käia. Aiatööd ootavad mind, aga ei saa kuidagi õue. Ja kui lõpuks saime, ega siis ka ei magatud normaalselt. Ühel korral tegi üks miniuinaku, teinekord teine ja emme ei saanud ikka midagi tehtud. Suvel maasikaid tahaksid aga nemadki saada :)
Noris issilt jäätist :)
3. mail jätsime kõik lapsed korra Mamma kantseldada ja käisime issiga korra linnapeal tuulutamas. See oli ilmselt esimene korda omaette olla peale Liisa ja Kaspari sündi. Kuna väga pikaajalisi plaane me teha ei julge, sest 2 korda varem on Mamma end pakkunud lapsehoidjaks, aga iga kord on lastel õnnestunud haigeks jääda, siis seekord läksime lihtsalt linna sööma ja šoppama.
Ja siis 5. mail jäi Kaspar jälle tõbiseks. Tegelikult alustas muidugi jälle Sander köha-nohuga, siis lisandus Karl palaviku ja kurguvaluga, siis Kaspar väikese palaviku (37,2-37,8) ja köhaga. Liisa seekord jälle pääses.
Emadepäeval ei saanud ka seetõttu ühist koogisöömist teha Mamma ja venna perega, sest ei taha ju nende lapsele ka viirusi jagada. Mamma pidi siis ise külakorda käima :) Mul oli roheline emadepäev, sest kingituseks sain Sandril kõigepealt arbuusi, pirntomati ja tulise paprika ning ülejäänud meespere poolt musta sõstra ja roniroosi.
11. mail käisime igaks juhuks perearstil. Lasime ka vereproovi teha, aga see oli korras. Pulmicorti auruga hakkasime köha välja ajama ja õnneks läks üsna kiiresti. Palavikku ka enam polnud.
Jagavad kassiga söögikaussi :)
Käega saab rohkem söödud :)
Noh, mulle ei antagi midagi?
Tahtsin kombekast pilti teha :)

 
15. ja 16. mail oli meil sagimist ja rahvast palju, sest suurel vennal Karlil oli 9. sünnipäev. Ma ei tea, kas asi oli selles, et nad pole "inimestega harjunud", nagu Mamma arvas, või juhtus lihtsalt halb tuju olema, aga külalistega jutule eriti ei saanud kumbki ja pigem tahtsid kogu aeg süles olla. Liisa küll õnneks Mamma sülega leppis juba. Aga Kaspar lükkas Memme pakutud piimapudeli konkreetselt eemale :)
Vahepeal sai õues ka käia, kui haigused ei kimbutanud ja ilma oli. Enne uinak:
ja siis batuudile!
22. mail käisime ise rändamas. Kõigepealt läksime Sandriga koos botaanikaaeda pannkoogipäevale. Murumängudest nad veel osa ei võtnud, aga pannkooke sõid päris isuga :)
 Ja muidugi suurematele lastele meeldisid hirmsasti :)
Hiljem korjasime kõige suurema venna ka koolist peale ja suundusime linna laadale. Ma pole varem nendega niimoodi rahva seas käinud ja kaksikute fenomenist olin ainult kuulnud senini, aga nad pälvisid päris palju tähelepanu.  
Tähelepanelik vaataja ehk märkas erinevust sama päeva riietuses, isegi pooleks päevaks lastega välja minnes peab pool garderoobi kaasa võtma :)
Kuu lõpuks õnnestub meil JÄLLE haigeks jääda :( Kasparil on jälle köha, mõlemal nohu ja Liisal lausa 39,6 palavik!

Kommentaare ei ole: