Meie pere pesapuu

4. märts 2014

4.03.2014 - 66. elupäev

Kaspar tegi täna hommikul kell 6 oma söömisrekordi: 22 ml. Ja Liisa sõi 50! Ilmselt oli piima ka rohkem, nii et oli ainult mõlema neelamist kuulda:)
Täna nägin arsti ka. Ütles jah, et inhalatsioonid on läbi, koffeiini enam ei anta, ühesõnaga kõik võimalikud ravid on ära jäetud. Ainult lisaained. Kopsupilti tema arvates ka teha vaja ei ole enam, et pigem näitab laste seisund seda paremini. Küsisin Liisa söötmise kohta. Ta arvas, et kui ta nt mingi 35 ml tõesti sööb, et siis pole vaja juurde anda. Ja korra isegi arvas, et äkki võtaks sondi isegi ära, aga samas ta jätab ju ikkagi mõned söögikorrad vahele. Ja arst arvas, et kuna me niikuinii Kasparit järgi ootama peame, siis pole vaja ka Liisaga kiirustada:) FMS-i ja veresuhkru taseme tõusu kohta ta arvas, et Liisa on sellest välja kasvanud ilmselt. Et talle tehti kõikvõimalikud proovid, et välistada suhkruhaigus ja seda tal ei ole. 
Ja üks väga hea uudis oli tal veel: kui üleval meile tuba vabaneb, siis saame sinna kolida! Et meile oleks ikka tervet tuba vaja, et meid kuhugi nurka panna ei saa:) Arst ütles, et ma peaksin siis psühholoogiliselt olema valmis kolima. Olen valmis:)
Täna tehti mõlemale järjekordne silma uuring. Mõlemad on 2. staadiumis endiselt ja praegu operatsiooni ei vaja. Järgmisel nädalal vaadatakse jälle. Silmaarst arvas, et ei maksa selle operatsiooniga kiirustada, et mida suurem laps, seda kergemini ta narkoosi ja kõike seda talub. 
Kella 9 paiku ilmus õdede juurde paber uute söögiaegadega. Hommikusöök on nüüd 9.00-10.00, lõunasöök 13.00-14.00, need nihkusid ainult veerand tundi varasemaks ja pole hullu. Aga mis nad õhtuga teinud on: õhtusöök 17.20-18.00 ja ööoode AINULT imetavatele emadele 20.30-21.00. Need kaks viimast söögikorda on täpselt laste söögiaegadel ja mitte kuidagi ei jõua sööma. Kurtsin siis kõigepealt õdedele muret. Nemad leiavad ka, et need ajad ei sobi, aga nad isegi ei tea, kelle poole pöörduma peaks. Siis tuli osakonna juhataja dr Toome parasjagu ringkäigule ja õde soovitas tema poole pöörduda. Kurtsin siis temale muret. Ja tuli välja, et ta üldse ei teagi sellest midagi. Toitlustusosakond otsustas lihtsalt ja pole vaevutud isegi teatama, rääkimata varasemast läbirääkimisest! Ega midagi, tuleb kas lapsed nälga jätta või siis ise nälga jääda. Loodetavasti suudab dr Toome midagi ära teha. Igaljuhul minul jäi õhtul söömata. Täna polnud sellest hullu, sest tädi käis külas korraks ja tõi mulle paneeritud kala riisiga ning vastlakukleid. Aga mis saab teistel õhtutel?
Kuna silma uuringuks pandi lastele mingeid tilkasid silma, mis pidid lapsed natuke uimaseks tegema, siis täna söömisest eriti midagi välja ei tulnud. Liisa sõi kella 3 ajal 33 ja Kaspar kell 21 13 ml, Liisa vist kinnise nina pärast ei saanud süüa hästi, pusserdas niisama. Tal kogunevad millegipärast õhtuks päris koledad konnid ninna. Enne kella 24st söötmist tegi õde nina puhtaks ja Liisa sõi kohe 25 ml.
Liisa ületas täna 2 kilo piiri ja kaalus 2020 (+80!) g ja Kaspar mõistagi temast ette ei jõudnud, sest kaalus 1961 (+24) g.
Käisin täna igaks juhuks poes ja ostsin natuke süüa tagavaraks. Tundub, et kulub väga ära, kui nad söögiaegu uuesti ei muuda.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Loen juba mõnda aega Teie blogi ja elan kaasa!!Mäletan, kuidas ise mõned kuud tagasi seal haiglas ootasin kolmandale korrusele pääsemist. Kui lõpuks meid sinna toimetati muutus elukene selles mõttes paremaks, et sain pojaga koos olla, kuid ei pääsenud enam poodi, joostes õnnestus koridori teises otsas endale teed teha ja pesemisega oli ka raskusi, kuna alati, kui olin end seebitanud, kuulsin, kuidas poja juba nuttis. Seal terve koridori peale kaks õde ja ega neid eriti näha pole. Ma ei taha nüüd hirmutada, kuid soovitan enne kolimist poest suurem hunnik toitu varuda;)Sest seal pakutavaga võib nälga jääda, kuigi pääsed söögitoale lähemale;)Igal juhul hoian pöialt ja elan kaasa!!!

uuealgusepoole ütles ...

Mina olen värske lugeja. Olen harjunud tavaliselt 23 magama minema, aga ennäe imet, kell on pool üks ja nüüd lõpetasin lugemise. Jään ootama uusi postitusi ja pikad paid kaksikutele! Sa oled väga tubli, ei kirjuta asjast negatiivses võtmes ja loodan, et peagi olete juba 3. korrusel ja üsna varsti kodus!