Meie pere pesapuu

27. märts 2014

27.03.2014 - 89. elupäev

Kaspar ei hiilga endiselt söömisega:( Ma saaks aru, et ta ei jaksagi rohkem süüa, aga ta ju vahepeal sõi korralikult, üks päev sõi kõik portsud täis ja mõnel teisel päeval jäi paaril korral natuke puudu, nüüd aga ainult paaril korral saabki portsu täis. Ma ei saa aru, mis tal hakkas. Lihtsalt väsis ära söömisest? Aknalaual ootab meid endiselt lutt, aga see on ikkagi viimane abinõu. Eriti ei vaimusta mind mõte edasisest lüpsmisest pluss veel pudelimajandus. Millal mul kodus lüpsmiseks aega on? Ja kui tissi otsa saab nad kahekesi võtta, siis korraga ühele rinda ja teisele pudelit anda on vist natuke keerulisem. Oeh, ehk ta ikka hakkab uuesti sööma. Sellepärast veel siin haiglas istuda oleks eriliselt nõme:(
Arst rääkis täna selles aju uuringust lähemalt. Kasparil on siis aju magnetresonantsuuring esmaspäeva hommikul. Seda tehakse "piimanarkoosis", nagu arst ütles. See tähendab, et lapsel tuleb kõht enne täis sööta, et ta siis rahulikult magaks selle ajal, sest liigutada ei tohi. Sellepärast tehaksegi uuringut just 40. nädalal, sest hiljem ei pidavat lapsed enam nii hästi magama. Ja riietel ei tohi ühtegi metallist asja olla, sest tegemist on võimsa magnetiga. Nii võib laps "toru" külge kinni hakata. Kella 9-ks pean siis Kaspari silmini täis tankima ja riidesse panema, hooldaja viib ta tunneli kaudu Regionaalhaiglasse uuringule ja toob hiljem tagasi. Kõlab üsna kahtlaselt: esiteks, kas mul õnnestub just sel kellaajal Kaspar täis sööta nii et ta magama jääks ja teiseks: isegi kui ta magab, võivad tal puuksud olla ja siis ta siputab ka läbi une. Aga ilmselt nad on teinud neid asju ja teavad paremini.
Reedel siis tehakse vaktsiinid ja siis on veel kuulmise uuring jäänud.
Täna oli ka ilus ilm ja käisime jälle pargis. Isegi soojem oli, kui eile, sest tuult ei olnud. Ja minu talvejope ja -saapad ei ole ilmselgelt sellele ilmale sobilikud, päris soe hakkas. Looduses on ka juba päris kevad, sest kuulsin metsvinti laulmas ja nägin kahte kollast liblikat, samuti on pungad hakanud paisuma. 
Täna üks tädike märkis minu rõõmuks, et issand kui tore, näe kaksikud!
Kaspari söömised: 50, 34, 30, 30, 24, 32, 44, 32. Kogused on küll väikesed, aga õnneks sööb ta tihemini.
Liisa söömised: 124 (isiklik rekord!), 70, 82, 84, 48, 36. 
Liisa kaalus täna 2642 (+16) ja Kaspar täpselt sama, mis eile: 2512 g, hea, et alla ei võtnud. 

Kommentaare ei ole: