Meie pere pesapuu

28. jaanuar 2014

28.01.2014 - Liisa ja Kaspar 1-kuused

Uskumatu, aga sellest tol hetkel hirmsana tundunud päevast on juba kuu aega möödas ja minu Pöial-Liisi ja Pöialpoiss said täna juba 1 kuu vanuseks!
Täna hakkas kohale jõudma, mida tähendab olla kaksikute ema:) Kuna neil on erinevad söögigraafikud, siis tundus, et ma muud ei teinudki, kui lüpsin, segasin vitamiine ja panin piima emmale-kummale valmis. Kusjuures piima on hetkel mõlema jaoks täpselt parasjagu, kui iga kahe tunni tagant lüpsan, aga tundub, et vähem, kui varem. Loodetavasti tihedam lüpsmine ergutab ka piima teket. Kaspariga istusin kängurus ka. Aga see kängurus istumise aeg kipub napiks jääma, ainult tunnikese saaks istuda.  
Arst ütles, et Liisa eilne aju ultraheli oli korras. Kaspari kohta ta pidi alles uurima, et kas intensiivis on talle mingeid uuringuid tehtud. Liisa veresuhkru taset mõõdetakse nüüd 2 korda ööpäevas, hommikul ja õhtul kell 12. Et teda on juba piisavalt torgitud ja arsti arvates kõrged veresuhkru tasemed ei tulene tal enam puhtalt enneaegsusest, vaid on seotud põletikuga. 
Kaspar pole siin enam toitu välja ajanud. Ja kaal on ka kohe kiiremini tõusnud. Hemoglobiini tase on tal arsti sõnul pigem madal.
Liisa sõi täna 19 ml ja Kaspar 9 ml, õhtul tõstetakse mõlemal toidukogust 0,5 ml võrra. 
Täna sain palatikaaslaseks sama neiu, kellega koos ITK sünnieelses osakonnas olime. Tal õnnestus veel päris pikalt ühes tükis püsida ning tema tütar sündis 15.01 kaaludes üle 1,2 kilo. Nüüd toodi neid siia edasi kasvama. Ega Liisa talle kaalult enam palju alla jäägi, aga välimuse järgi tundub ta ikka suurem ja tema on juba vesivoodis. 
Eile kohtasin 3. korrusel ka kahjuks üht tuttavat. Kahjuks sellepärast, et haigla on see koht, kus üldjuhul ei taha tuttavaid kohata. Eriti teda ja tema last...
Õhtul sõin sünnipäeva puhul ikka natuke kooki ka. Kodused said ka skaibi vahendusel vähemalt pilti näha:)
Liisa kaalus täna 1223 g ja Kaspar 952 g. 

5 kommentaari:

Unknown ütles ...

Palju õnne nunnudele!

eneken o. ütles ...

õnnesoovid ka meie kaksikute poolt! loen Su blogi juba mõnda aega ja oleks nagu ise jälle seal.. meie tee algas eelmise aasta juunis ja olime ka päris mitu aega tlh-s.. kuna olen selle tee äsja läbi käinud, soovin Sulle jätkuvat tugevat närvi - kõik sujub! Liisa kaalu arvestades, usun, et hiljemalt uuel nädalal olete ka juba vesivoodis (kui raviarst on Toome, siis ilmselt isegi lähipäevil :))

saarlanna ütles ...

Täname õnnesoovide eest!
Arstiks on Paluste, nii et siis lähipäevil ei saa:) Ma ei olegi aru saanud, mille järgi sinna vesivoodisse lastakse, sest palatikaaslase laps, kes sündis küll hiljem ja kaalus sündides 1,2 kilo, kuid praeguseks kaalub Liisa temast rohkem, on vesivoodis. Aga eks me võta tasapisi. Las nad veel mõnulevad oma soojades majades:) Muidugi sülle oleks siis palju lihtsam võtta ja saaksin seda igal ajal ise teha, praegu peab alati õde paluma.

eneken o. ütles ...

Paluste on veidi "aeglasem" ja tasasema tempoga jh :) .. vaatasin just üle - meie suurem tüdruk sai voodisse, kui kaalus 1261, seega ma ikkagi loodan, et järgmisel nädalal on teil see elamus ootamas.. ja see erinev söötmisgraafik on täiesti hull teema - mul oli 2 päeva ette kirjutatud tabel, millal äratus, millal lüps :D - ilma spikrita ei suutnud kuidagi tegutseda

saarlanna ütles ...

Mul oli täpselt sama, koguaeg ajasin paberil näpuga järge. Õnneks paari päevaga seekord piirdus see hullus, aga ilmselt ikkagi Liisa läheb õige pea 3-le söögikorrale üle, nii et siis uuesti:)