Meie pere pesapuu

21. september 2010

Meie elust

Kostus nurinat, et pole ammu kirjutanud:) Ei ole jah, olen küll hoogu võtnud, aga tegudeni pole jõudnud. Kodus on EMT nett niiii aeglane, et sellega ei viitsi (reklaam lubab küll kogu Saaremaal 3G võrku, meieni see vist aga ei jõua) ja töö juures on kiire peale puhkuselt tulekut.
Aga mis me siis vahepeal teinud oleme? Maailmaparandaja ja Mps sai paari pandud, nüüdseks on nad juba vist nagu vana abielupaar. Vähil käisime, aga nägime u 10 alamõõdulist vähikest ja keeta ei saanud ühtegi. Augusti lõpus saime koju tagasi ka lõpuks, ainult pesupesemisega on kitsas ja saunas pidime Sõrves käima. Viimase aja vihmad aga andsid sel laupäeval juba ka meile sauna. Vähemalt nii palju kasu on sellest alatisena tunduvast vihmast.
Kui puhkuse esimesed nädalad kulusid niisama lulli lüües ja ringi sõites, siis viimased paar nädalat sai tõsiselt tööd vihutud. Lappisin hoolega puid, suur hulk sai kuuri alla (siinkohal suur aitäh abilistele!), kuid endiselt vettib hunnikuke ka õues (osa on tõepoolest vees ka, sest seal on suured veeloigud maa peal). Kartulid said võetud tänu "kartulivõtmismasinale" nimega ema. Tegelikult 3 vagu hilisemaid jäid veel põllule ja varsti on vaat et paati vaja nende kättesaamiseks. Praegu on käsil saunapuude kuuri ehitamine. Ja varsti peaks õunamahla tegema hakkama.
Karl pääses lõpuks lasteaeda ja oli selle üle väga õnnelik. Ja uskumatu aga tõsi - Karl õppis rattaga sõitmise ära! Ratas kingiti talle juba teiseks sünnipäevaks, aga senini ei osanud ta vändata ja kuna see välja ei tulnud, siis ta eriti ei tahtnud ka. Aga üks laupäev ajas ta ratta välja, istus peale ja natukese pusimise järgi sai juba ise edasi. Ja nüüd kihutab lasteaia õues nii kiiresti, et ei jõua järelegi. Pean nüüd hommikuti auto kaugemale jätma, et ta saaks lasteaeda sõita ja õhtul samamoodi tagasi saaks tulla. Kiivri ostsime ka, politsei kirjadega:)
Sannu on endiselt kodune, sest arvasime, et ta ei ole veel lasteaiakõlbulik. Enamus õpetajatest ajasid ikka peale, et tulgu ikka, küll ta õpib ja harjub, ainult üks arvas, et kui võimalik, siis tõesti kodus on veel parem. Nii et issi saab veel kodus olla. Võib-olla kevade poole proovime ja sügisel tal enam pääsu pole niikuinii. Sõnu tuleb vaikselt tal ikka juurde, "emme-issi" on aga nii tegu-, ase-, side- jne -sõnade eest. Sõnavarast: änn on auto, aka-kaka, tss-lennuk(!), paa-paat, t(r)aka-traktor, puu, seen, süüa, uua, tee, omm-komm, auh, titii tähendab kanu-kukkesid, mää, muu, need tulid praegu kohe meelde. Üks sõna, mille tähendusest keegi pole veel aru saanud on aua, seda saab klotsidest ehitada, aga mis see on, ei ole tuvastanud:). Sannu on suur autodefänn, pidevalt sõidab kas mänguautodega või siis oma pealeistutava autoga ringi, saatjaks väljuhäälne "ännn, ännn, ännn." Rattasõit meeldib talle, oleme niisama sõitmas käinud, aga ka seenel ja pohlal, seal on ta ka päris asjalik. Muudkui näitab "seen, seen, päh seen." Puude lappimises on ta täiesti asendamatu abimees: aitab puud hunnikust kärule panna, siis annab kärust emmele või paneb ise riita, kui ulatab, vahepeal peab muidugi käruga ka sõitma. Ja et kiiremini saaks, siis veab veel oma traktoriga ka. Kartuleid aitasid poisid ka võtta. Kuna me ajasime põkaga vaod enne lahti, siis nad muudkui korjasid kartuleid ära, mina vaatasin, et minu vaol polegi kartuleid:)
Üldiselt, kui poisid just mänguasjade pärast ei riidle, mida juhtub päris tihti, siis nad saavad omaette päris hästi mängitud, aeg-ajalt leidub häid hetki, kui ei pane tähelegi, et meil lapsed ka on:)

2 kommentaari:

tb ütles ...

kui poisid samas vaimus edasi nii usinad on, saate varsti ise jalad seinale visata ja vaadata, kuidas tööd tehtud saavad :)

saarlanna ütles ...

Täpselt! Mille pärast siis veel lapsi saadakse?:) Laupäeval moosi-salatit vaaritades tundsin sügavalt puudust aga tütrest, kes (vähemalt kunagi kauges tulevikus) aitaks mul hakkida, koorida, segada ja muid naistetöid teha.