Meie pere pesapuu

9. märts 2010

Rist ja viletsus

Peale ühte järjekordset magamata ööd hakkasin mõtlema, et nende lastega on ikka alatasa üks häda. Peale sündi kohe gaasivalud, siis hammaste tulek mitmeks aastaks. Siis jooksvalt nohud, köhad, palavikud, kõrvapõletikud, tuulerõuged, hambavalud, viirused, kõhuvalud jne jne. Eriti sügisest-kevadeni tundub, et muud ei olegi, kui üks haigus teise otsa. Algul üks laps, siis teine, ikka korraga ja kordamööda. Just siis, kui tundub, et oh, selleks korraks on mõlemad terved, tuleb jälle midagi. Oktoobrist alates on Sannul olnud nohu, kolmepäevapalavik (palavik 38-39), nohu, tuulerõuged (palavik 38), nohu, jälle nohu ja praegu vist mingi kõhuviirus (oksendas ja palavik kuni 39 jälle). Karli vaevab köha jällegi rohkem, tuulerõuged põdes kiiresti ja u 10 täpiga, kõhuviirus oksendama ei ajanud, aga palavik oli. Lapse haigus on üks kõige õudsamaid asju ema jaoks. Ma näen, kuidas mu väikseke kannatab, aga ei saa teda kuidagi aidata ega valu endale võtta. Tuhat korda oleks ise enne haige, kui et mu lapsed kannatama peaks. Hoian lihtsalt seda väikest palavikust hõõguvat radiaatorit oma süles ja püüan talle mõttes oma tervist anda. Mõtlen ka õudusega selle peale, et praegu on issi kodune ja haiged lapsed saavad vabalt kodus olla, aga mis siis saab, kui mõlemad lapsed lasteaias ja vanemad tööl? Kes neid siniseid lehti saab nii tihti võtta? Ma ausalt öeldes saan tööandjast päris aru, kui ta eelistaks töölisena lastetut või vähemalt suuremate lastega naist või siis hoopiski isa. Tegelikult vist lasteaia lapsed ongi rohkem haiged, kui kodused, sest selsamal põhjusel, et haiguslehti ei saa nii tihti võtta, on lasteaias ikka mõni nohuse ninaga või köhaga ning tihtipeale on lapsed enne teisi nakatanud, kui neil endil mõni viirushaigus välja lööb ja nad koju jäävad.
Nii et oh ja ah. Ei jõua kuidagi sooja ära oodata, et vähemalt mõneks ajaks lapsed tervemad oleksid, hirmus ära on tüüdanud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu arust pole sul asi ju väga hull, sul on alati keegi, kel võimalik lastega kodus olla. Hoopis nutusem on see asi üksikemadel või neil, kel pole vanavanemaidki. Ma leian küll, et siinkohal oled siiski õnnega koos.
Kiiret paranemist tõbistele!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti kultuuriinimestel on oma süü selles,et Eestimaa külad on tühjad ja rahvas on küüditatud väljamaale...
Eesti filmiloojatel on oma süü selles,et Eestimaa külad on tühjad ja rahvas on küüditatud väljamaale...
Eesti teatrimaailmal on oma süü selles,et Eestimaa külad on tühjad ja rahvas on küüditatud väljamaale...
Eesti muusikatööstusel on oma süü selles,et Eestimaa külad on tühjad ja rahvas on küüditatud väljamaale...
Eesti kirjanikel on oma süü selles,et Eestimaa külad on tühjad ja rahvas on küüditatud väljamaale...
Te saate oma viga parandada,tehke vajalikke mängu- ja õppefilme,ning näidendid ja laule,luuletusi mis näitavad kõike seda mis muudab külaelu elamisväärseks,ning toob tagasi inimesed küladesse ja taastab mahajäetud talud.
Ma loodan,et te ei korda tehtud vigu
sest näiteks film Tuulepealne maa on täis andestamatuid valesid,näiteks Eesti ajal ei joodud viina otse pudelist aga joodi pitsist...

Need näitlejad,kellede loosung on"Igale maale kolijale tasuta 3 ha Eestimaad!"http://www.eestieest.ee/et ,et nende loosung ei jääks pelgaks loosungiks siis nad peaksid seda teostama ja nende teha on ikka milleks nad on võimelised,tehkem alustuseks näidendid teemadel:
"Ehitame põhumaja", "Ehitame savimaja", "Ehitame elektrituulikut talu tarbeks".

Hollywoodi filmid on juutide propaganda filmid...juudid teevad oma filmidega reklaami oma äridele:ravimitööstusele,autodele,
kiirtoidule,kalliskividele jpms. mida nad müüvad-Hollywoodi filmid ei ole mängufilmid aga on vaid reklaamiklipid...Nende reklaamiklippide abil nad suruvad oma tahet peale tervele maailmale...

No kui juudid teevad oma kaubale mängufilmide abil reklaami ja suruvad oma tahet peale tervele maailmale siis tuleb meil eestlastel samuti mängufilmide või õppefilmide,teatrietenduste,laulude ja luuletuste,ning raamatute abil teha reklaami neile asjadele mida on vaja meie külapõhise majanduse ülesehitamiseks,näiteks:
1.Talgute korras saame üle igast väest...
2.Tänasel päeval üle maailma igal pool korraldatakse majade ehitamise talguid.
Talgute abil majade ehitamine päästab pangaorjusest ehk põle tarvidust võtta kodulaenu...
3.Savimajade ehitamise talgutest.
www.savikodu.pri.ee
www.savimaja.ee
www.juured.ee
Nende majade ehitamise kogukulutused on kõigest ligemale kakskümmend tuhat krooni...
4.Põhumajade ehitamise talgutest,www.savikodu.pri.ee
Nende majade ehitamise kogukulutused on kõigest ligemale kakskümmend tuhat krooni...
5.Väikesevõimsusega elektrituulikute ehitamise talgutest,www.scoraigwind.com sest siis saab elektrit tasuta...
6.Tänapäeva tulevastest traktorijaamdest-MTÜ baasil traktorijaamadest.
7.Elektriautode tootmisest.http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/03/tood-peaks-saama-eesti_31.html
8.Kõike seda mis tagab külaeluks vajaliku.
9.Ökoküladest
10.Alternatiivrahast
11.http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/03/elu-ilma-arveteta-ehk-kuis-taastada_31.html
12.jne.