Meie pere pesapuu

13. august 2008

Tita muija

Blogimise soon on kuhugi kadunud. Kuigi toimunud on ju päris palju, millest võiks kirjutada.

Kõigepealt toimus klassikokkutulek. Gümnaasiumi klass sai kokku Sõrves minu juures, kohal oli 27 lõpetajast 11, pluss endiselt nooruslik ja särav klassijuhataja Kreisu. See oli meie esimene kokkusaamine peale lõpetamist, mis oli juba 7 aastat tagasi. Sõime, jõime, meenutasime ja rääkisime, kes mida teinud on vahepeal. Ja lõbus oli, hoopis teine suhtlemine on, kui kooliajal. Kuigi klassijuhatajal purunes nii mõnigi illusioon, mis meist kooliajal tekkinud oli:)

Ministeeriumi suvepäeval sai käidud. Sel aastal toimus see Lääne-Eestis Toorakul. Ja et mitte niisama säästueelarve ajal pidutseda, siis seekord oli suvepäev talgu nime all. Ja tegelikult tõesti, vähemalt meie rühm tegi tööd. Matsalu lahe ääres Kiideval rügasime palava päikese käes kive ühest hunnikust teise tõsta (mina tõstsin hääästi pisikesi).Aga pärast viidi meid paadiga lahele ja lasti ujuma minna. Palava ilma tõttu otsustasin isegi mina minna, kuigi kartsin, et ma äkki paati tagasi ei saa. Aga vesi oli mõnus ja paati sain väga edukalt tagasi. Õhtul oli väike grill ja tšill veel, kuid südaöise praamiga sõitsime Saarele tagasi.

Laisiku ja Mattise 51. sünnipäev sai ka maha peetud. Koos aardejahi ja kõige juurdekuuluvaga.
Seekord võtsime Karli kaasa ja optimistlikult plaanisime telgis magamist proovida. Sünnipäev oli lõbus, kui ainult sadama poleks hakanud. Ja Karl pidas ennast üsnagi seltskondlikult üleval, kui esialgne võõristus üle läks. Lõpuks ikka mängisid Ommiga palli. Päris naljakas oli, et aasta noorem Ommi Karli titaks kutsus. Aga noh, Karl teeb seda isegi enda kohta:) Õhtul jäi Karl isegi väga rahumeelselt telgis magama, mida natuke rikkus seesama vihm. Nimelt hommikuks meie telk vähemalt ujus. Siinkohal ääremärkus endale, et ülejärgmiseks telkimishooajaks tuleb vihmakindel ja suurem telk muretseda.
Sel laupäeval sai kontserdil käidud akustilist Tanelit, Birgitit ja Tättet kuulamas. Algselt oli plaan üks ilus õhtuke endale lubada, aga võtsin siiski Karli ka kaasa. Ja järjekordselt pidin meeldivalt üllatuma, kuna ta pidas ennast väga hästi üleval. Turnisime tädi Laisikuga (Laisikul vast pole selle vastu midagi, et teda tädiks kutsutakse) natuke vallidel ja plaksutasime onu Jaanile. Kuigi jättist Karli kurvastuseks kontserdil ei müüdud. Karlile seostub linnas käimine millegipärast jäätisega, kui küsida, mis ta linnast tahab, siis alati jäätist. Nii ei jäänud meil muud üle, kui peale kontserti Selverisse seda ostma minna.

Sel nädalavahetusel tihe graafik jätkub, korraga tuleb olla põhikooli 20. aastapäeva puhul toimuval kooli kokkutulekul ja samas ka ema juubeli-hõnguline sünnipäev maha pidada. Ning järgmisel nädalavahetusel vajab veel suurem juubel tähistamist - mu kallis ja nüüdseks ainus vanaema saab 80!
Mis veel huvitavat. Majal pole endiselt katust, juba üle kuu aja tagasi võeti esimesed eterniiditahvlid maha. Ja kuna tihti sajab, siis teha ei saa ja aeg-ajalt sajab sisse ka. Lootust on, et kui ilma peab, siis ehk sel nädalavahetusel jõutakse ka esimesed plekitahvlid paika panna. Siin käib veel hoogne lammutamine.

Karlil on üsna palju sõnu tulnud, väikseid lauseidki tuleb, küll mitte grammatiliselt õigeid. Ja sõnad tulevad järsku, lihtsalt ühel hetkel kordab järgi ja ongi, kuigi mitte alati õiged. Nt muija=murjam, sapad=saapad, ennu=lennuk, issi paadi iiu=issi läks paadiga Hiiumaale (tegelt küll praamiga), suppi=suppi, mammu=mari (vaarikas, kirss, sõstar vms), tata=ratas, pett=pett, pita=pipar, paii=pall, õun=õun, jättis=jäätis, titti ei taha=tekki ei taha jne. Enda kohta ütleb ta alati tita: tita õue, tita õue pissie, tita linna, tita juua, tita sauna jne. Üldiselt saab temast täitsa aru juba, suudab end vähese sõnatagavara ja žestide abil selgeks teha. Põhiline jutt on siiski sellest, kuidas emme ja issi linnas on ja kuidas tita ka linna läheb. Või autoga mamma juurde.

Lõpuks pilt sellest, millega Karl tegeles, kui meestelgi ehitustööd käsil, ega tema saa nendest kehvem olla:)

Kommentaare ei ole: