Meie pere pesapuu

16. märts 2015

Masendav aeg vol 2

Vahepeal oleme suurematest viirustest pääsenud ja isegi suured poisid on terved olnud, vaatamata lasteaia- ja klassikaaslaste viiruste poolt harvendatud ridadele. Aga ei olnud me veel pääsenud.
Kõigepealt hakkasid peale vabariigi aastapäeva köhima issi ja Liisa. Kui Liisa köha oli määrimiste ja sinepiplaastriga enam-vähem järgi andnud, tabas köha aga suuremaid poisse, see oli naistepäeva nädalavahetusel. Esimesena lisandus köhakoori Karl, siis Sander, siis oli Karlil 11. märtsil 37,5 palavik, siis tulid nohud mõlemale. Liisa hakkas ka uuesti rohkem köhima. Ainuke terve oli veel Kaspar ja ma jõudsin juba imestada, et ta nii tubli on, aga eelmisel reedel 13. märtsil  tegi ka tema esimesed köhatused. Laupäeval oli juba päris tubli köha ja pealelõunat juba 38,5 palavik. Õhtul ja öösel oli palavik lausa 39,3! Vaene väikemees. Laupäeva õhtuks oli ka Liisal 37,5 palavik. Pühapäeval lisandus mõlemale nohu. Ja Kaspari palavik kõikus endisel 38,5 ja 37,5 vahel. Esmaspäeval hakkas Liisa hingamine kärisema. Helistasime perearstile, kes millegipärast ei tahtnud meid üle kuulata, küll aga kirjutas antibiootikume! Uuesti üle helistades, et kuna Liisa hingamine on selline kahtlane, kas ma Ventolini aure võin teha, siis lubati, aga endiselt ei helistanud see arstitädi peas kellukest, et äkki võiks üle kuulata. Ega ma kõrge palavikuga Kasparit eriti sõidutada ka ei tahtnud ja ei hakanud ise toppima. Tagantjärgi tarkusena tean, et oleks pidanud!
Esmaspäeva õhtul hakkas Sander kõrvavalu kurtma. See meil veel puudus! Andsin valuvaigistit, küsisin perearsti infotelefonilt üle, kas soojendada võib/peaks, sest dr Google andis vastakaid arvamusi ja sain soovituse viinakompressi teha kõrva taha. Selle ja valuvaigisti toel elas tema öö üle. Seevastu Liisa pärast tekkis mul vahepeal päris hirm, nii raske oli tal see hingamine, et mõtlesin juba kiirabi peale. Õnneks aur siiski leevendas seda.
Aga hommikul polnud siiski pääsu ja trügisime terve perega arsti juurde. Sandriga polnud suurt juttu. Kõrv oli punakas, küll õnneks mitte hullusti veel, kirjutati antibiootikum ja nohu vastu Zyrteci tilgad.
Kaspari ja Liisaga saadeti meid aga joonelt haiglasse :( Sellest juba järgmises postituses.

Kommentaare ei ole: