Meie pere pesapuu

21. märts 2014

21.03.2014 - 83. elupäev

Arstil ei olegi enam meile midagi eriti rääkida:) Küsisin, et kuna meil issi tulemas, siis kas lapsed võib vanni panna ja selleks meile luba anti. Kaspari haav peaks juba niipalju paranenud olema küll. Ja arst arvas, et võiks jälle Kaspari söömist natuke utsitada, et kui 35 ml ise ära sööb, siis juurde ei annaks.
Õhtul tuli siis issi. Ja nüüd ta sai ikka mõlema lapsega tegeleda. Praegu on nad jälle end kenasti erinevasse graafikusse sättinud.
Imetamisnõustaja andis mulle vaadata ühe Inglismaal tehtud filmi enneaegsetest lastest. Väga palju valusalt tuttavat oli seal, kõik see masinate piiksumine jne. Aga samas oli seal ka palju teisiti. Nt üks huvitav nipp oli, et koos sondist söötmisega anti juba väga väikestele vatitikuga ema piima maitsta, et nad harjuks piima maitsega ja täis kõhuga. Ja seal antakse sondist järjest piima, lihtsalt lastakse voolata. Üks väga suur erinevus võrreldes meiega on seal see, et emad ei saa ööpäev läbi laste juures haiglas olla. Nad käivad ainult päeval külastamas ja paar ööd enne kojusaamist saavad siis koos olla. Ma ei kujutaks ettegi, kui ma ei saaks siin haiglas olla! Tallinna inimesed saavad veel iga päev külastamas käia, aga kuhu mina 3 kuuks siis kolima peaksin?! Ja kuidas saab harjutada tissitamist, kui saad 1 või heal juhul 2 söögikorda vaid haiglas olla? Rääkimata kaisutamistest ja muust väga vajalikust. Raseduskriisi nõustaja käis ka hiljem ja rääkisime sellest filmist ja sellest, et emad ei saa seal laste juures haiglas olla. Tema teadis, et ega meilgi see väga vana asi ei ole ja et dr Levin oli selle omal ajal välja võidelnud. Igal juhul sügav kummardus tema ees ja Eesti Vabariigi ees, et selline asi on Eestis võimalik. 
Liisa söömised: 84, 74, 66, 80, 64, 77.
Kaspar oligi täna väga tubli sööja. Kaspari söömised: 38, 50, 30, 48, 54, 40.
Liisa kaalus 2342 (+8) ja Kaspar 2432 (+48) g.

Kommentaare ei ole: