Meie pere pesapuu

19. veebruar 2014

19.02.2014 - 53. elupäev

Hommikul kell 6 sõi Liisa 24 ml.
Liisale tehti täna vereülekanne, kuna hemoglobiin oli jälle liiga madal. See oli siis talle ka 4. kord juba, Kaspar on ka sama palju saanud. Kaspari kohta ütles arst, et lubab hemoglobiinitaseme miinimumini minna, enne kui ülekannet tegema hakatakse, sest kunagi peab ka nende endi süsteem tööle hakkama:) Silmade uuringu tulemusi arst veel ei teadnud. Ja siis ootamatult kuulutas arst Kaspari ka suureks ja ütles, et kell 3 võin proovida talle tissi anda! Kuna Liisal oli sel ajal niikuinii vereülekanne ja süüa poleks saanud, siis sobis hästi proovimiseks. Muidugi hakkasime sööma peale pesu, nii et ta võis juba natuke väsinud olla sellest, aga ikkagi haaras ka hoolega, kuigi kaua ei jaksanud imeda. Terve 1 grammi sai aga siiski kätte! Alustuseks hea küll ja näha on, et ta oskab ja huvi on. Ja imetamisnõustaja arvas, et võin kohe mõlemad korraga rinnale võtta.
Enne järgmist söögikorda Liisal veri alles jooksis, nii et pesta-kaaluda ega tissi anda ikka ei saanud. Ja ta natuke protesteeris selle vastu. Kaspar ei olnud ka söömisest huvitatud. 
Kella 9-ks oli Liisa vereülekandest puhanud ja sõna otses mõttes roosa ja peale pesu nõudis tissi. Alguses vaatasin, et Kaspar on ka huvitatud ja mõtlesin siis, et võiks ju proovida korraga. Aga õde ei võtnud sellest ideest vedu ja oli kahtleval seisukohal ning kuna ma ise ka päris kindel selles polnud, siis jäi seekord ära. Ja Kaspar tegelikult ikkagi magas ka. Kuna Kaspar täna alles esimest korda proovis, siis vast oligi liiga vara ja kahte korraga rinnale panna võiks aidata imetamisnõustaja. Ainuke asi, et imetamisnõustaja käib päeval, kui minu lapsed armastavad magada:) Kell 6 hommikul ega peale 9 õhtul teda ju pole, kui lapsed sööksid. 
Liisa kaalus täna 1682 (+18) ja Kaspar 1548 (+39) g.  

Kommentaare ei ole: