Meie pere pesapuu

17. veebruar 2014

17.02.2014 - 51. elupäev

Eile õhtul kella 12 söötmise ajal sõi veel Liisa 20 g! Kusjuures eelnevalt olin mõlemat rinda juba lüpsnud, kuna arvasin, et vaevalt ta jälle süüa tahab. Aga ta otsis ja proovisime. Nii et see polnudki ühekordne juhus. 
Ja täna hommikul kell 6 sõi ta lausa 27 g! Kell 9 ta magas magusalt, ei proovinud üldse. Kell 12 proovisime, aga sõi ainult 2 g. Kell 3 peale kaalumist-mõõtmist ja pesu sõi ta ikkagi 17 g. Kell 6 õhtul ta magas jälle ning kell 9 sõi 18 g.
Ta alguses pusserdab seal rinnal niisama, vahepeal haarab ja imeb paar korda, siis laseb lahti jälle. Kuni siis piima tulema hakkab, siis haagib ennast külge ja on u 10 minutit nii. Mingi 5 korda järjest imeb, vahepeal puhkab ja siis jälle imeb. Nii et väga tubli! Ja hapnikutase ka püsib.
Arst käis ja kiitis ka meid. Ja keeras Kaspari vesivoodi temperatuuri madalamaks ning laskis õel Liisa oma üldse ära võtta prooviks. Ja Kaspar hakkab ka süüa saama süstlast boolusena. Esimene kord võttis mõtlema, et kuidas ma samal ajal Liisat tissitan ja Kasparile süstlast annan, aga vist sain omale süsteemi käppa. Istun tooliga Kaspari voodi juurde, nii et ühe käega vajutan süstalt ja teisega toetan Liisa pead. Ainult süstalt on ühe käega paha vahetada.
Ja piimasüsteemi mõtlesin ka välja. Hommikuti on piima palju, siis pole probleemi ühest rinnast mõlemale vajalik kogus välja lüpsta, et Liisale täis tiss jääks. Päeval aga ei ole nii palju. Lasin siis hommikuse piima külmkappi panna ja kui Liisal mingi kogus puudu jääb, siis sealt õde toob.
Võtsin siis täna julguse kokku ja küsisin arstilt, et kui kauaks ta meile haiglasolemist prognoosib, et tahaksin vahepeal kodus ilmselt käia. Arst arvas, et väga asjakohane küsimus. Et kojuminekut ta veel öelda ei julge, aga ta on mõelnud, et järgmisel nädalal võiksime me üles kolida! See oli nüüd küll ootamatult kiiresti:) Nüüd siis plaaningi sel nädalavahetusel koju minna, sest järgmine korda saan sinna sõita juba koos lastega.
Täna kaaluti ja mõõdeti ka lapsi jälle:
Liisa: kaal 1623 (+33), pikkus 39,5 (+0,5) ja peaümbermõõt 29  (+1,5) cm.
Kaspar: kaal 1469 (+23), pikkus 39 (+1) ja peaümbermõõt 29 (+1) cm. 
Täna sai täis 34. rasedusnädal.

1 kommentaar:

V. ütles ...

Palju õnne kolmemõõtmelisteks saamise puhul! ;)