Meie pere pesapuu

12. veebruar 2014

12.02.2014 - 46. elupäev

Täna nägin üle pika aja arsti, kes ütles, et tal polegi eriti midagi rääkida:) Et praegu on kõik rahulik. Liisal jäetakse prooviks Ventolini aur ära, et seda liiga pikalt teha ei tohigi, aga kui tal peaks hapnikutase liiga tihti langema hakkama, siis tehakse jälle. Liisa saab endiselt pissimise rohtu. Hapnikutaseme püsimise kohta ütles, et nad lihtsalt küpsevadki niimoodi. Et võibki üleöö korras olla, aga samas üksikuid apnoesid (hingamisseisakuid) võib olla kuni 36. rasedusnädalani. Loodetavasti püsivalt enam lisahapnikku vaja ei lähe. Täna mõlemad piiksusid paar korda, aga näidud lähevad ise üles ikkagi ruttu. 
Küsisin siis tissitamise kohta ka. Tundus, et arstil oli see lubadus juba meelest läinud:) Aga Liisa otsib kangesti tissi. Mina segan alles piima kokku, aga voodis käib juba vali lutsimine:) Kõigepealt määras arst, et Liisa hakkab piima saama boolusena. See tähendab, et piima ei lükka süstlast sondi mitte perfuusor 1 tunni jooksul, vaid ma ise, 1 ml ühe minuti tagant. Et see näitab, kas ta talub suuremat toidukogust korraga. Kui talub, siis võiks reedel proovida tissile. Toidukogus on tänasest 30 ml, seega läheb puhtalt toitmisele 30 minutit. Kella 9-se söötmise ajal tegi Liisa veel kaka, nii et pärast pidin uuesti mässu ära vahetama. Aga see söötmine on mõnus ajaviide. Võtan Liisa toitmise ajaks sülle ja imetlen teda nii kaua. Ehk harjub ära, et emme võib ka sööki tähendada:) Kaspar sööb alates õhtul 12-st 27 ml. 
Täna pesin mõlemad ise kraani all puhtaks ja panin riidesse. Ei läinudki mu käes katki. Seal soojenduslambi all mähkimislaua juures toimetades hakkab endal väga palav, nii et pärast peaks ise ka pessu minema:) 
Istusin mõlemaga kängurus ka. Nii oligi terve päev praktiliselt sisustatud koos lüpsmiste ja mähkude vahetustega. Esimene puhkepaus tuli mul alles poole 4 paiku. Aga tore, saab päeva kiiremini õhtule.
Õhtul käisid meil külalised ka, laste ainus tädi koos oma tütre ja mehega. 
Liisa kaalus 1445 (+19) ja Kaspar 1324 (+42) g. 

Kommentaare ei ole: