Meie pere pesapuu

14. jaanuar 2011

Aastad mööduvad

Järjekordne aastanumber on vahetunud. Juba mõnda aega tagasi tegelikult, aga peale puhkust tööle naastes on väga palju tegemist olnud ja blogimiseni pole jõudnud.
Mis eelmise aasta kokkuvõtteks öelda? Vaatasin üle oma eelmiseks aastaks tehtud plaanid:

- kodus toimetada (miinimumprogrammiks ühe toa remont, maksimumprogrammis vannituba ka, lisaks reovee lahendamine, aias õunapuud lõigata, kasvuhoone ja kartulipõld) - tehtud sai ainult esiku remont, mis on maja väikseim ruum:), vannitoast pole juttugi. Aga õunapuud said lõigatud ja andsid tänulikult suurt saaki, kasvuhoone tegi ka kallis mees valmis ja kartuleid võtsime tõesti oma põllult. Lisaks valmis saunapuude kuur ja teised puudekuurid said seinad. Aeda valmis ka päris mitu meetrit.
- kasutada rohkem Eesti Posti teenuseid, kui EMT ja MSN-i ja Orkut.com-i -
kui aegsasti meeles oli, et sünnipäev tulemas, siis saatsin kaarte, kui ootamatult tabas see päev, siis tuli kiiremaid mooduseid kasutada. Millegipärast jäid saatmata jõulukaardid, kogu aeg oli aega küll ja siis olime haiglas ja siis oli juba hilja. Ehk sel aastal läheb paremini, kavatsen seda poliitikat jätkata, sest mulle endale väga meeldivad tigupostiga saabunud kaardid.

- lapsed sügisel lasteaeda - Sannut ikka ei pannud. Mõtlesime aasta lõpus harjutama hakata, aga see läks haiguste nahka. Kui nüüd Karl jälle terveks saab, siis ehk üritame. Kiiret pole ka selle asjaga.
- kambakese uued liikmed üle vaadata (ja muidugi ka vanad ikka aeg-ajalt) - nähtud nad said, kuigi Mihkel pidi esimesena ise meie juurde tulema ja Isabel oli juba esimesel kohtumisel 10-kuune. Vanade kambakeste liikmetega ikka ka trehvasime aeg-ajalt, kuigi tuleb tunnistada, et laste, töö, maja ja aia kõrvalt on väga raske ise kaugemale sõita.

- ikkagi mahtuda lõpuks oma teksadesse - ei õnnestunud
- jaotada end ratsionaalselt töö ja kodu vahel - vist on õnnestunud
- lugeda läbi 1 raamat - tervelt ühe vist lugesingi, Sofi Oksonen "Puhastus". Ja "David Copperfield" jäi pooleli (see on ka väga paks raamat:)). Lasteraamatuid saab mõistagi palju loetud:)

Mõned märksõnad veel möödunud aasta kohta:

Aasta avastus - hallid juuksed

Aasta saavutus - pere majandamine ühe sissetulekuga

Aasta ebaõnnestumine - veepõud kaevudes suvel, mis tingis just puhkuse ajal kodust eemaloleku

Aasta tegu - segakoori laulma minek (üle peaaegu et 10 aasta)

Aasta sündmus - vaieldamatult Maailmaparandaja ja Mpsi pulmad

Aasta elamus - kanuumatk koos mõnusa seltskonnaga


Rohkem ei tulegi meelde. Selleks aastaks lubadusi? Konkreetseid lubadusi ei hakkagi andma, sest nagu näha, ka peale mitmendat aasta ühe lubaduse andmist pole ma seda ikka täitnud:) Aga plaane võiks teha küll. Suur soov oleks puurkaev saada, ehk vald ja riik toetavad meid. Kui ei, siis kahjuks jääb see vähemalt hetkel küll omavahendite puudumisel tegemata ja karta on eelmise suve põua kordumist. Elektrivarustuse paranemiseks on ka lootust, kuna asjaga kursis olevad inimesed teavad rääkida, et vähemalt projekt on koostamisel. Kui mitte sel aastal, siis ehk järgmisel. Aasta viimaste ja praeguste seisude juures tasub soovida poistele tervist, sest laste haigused on üks kurvemaid asju. Kindlasti jätkame tasapisi maja ja aia kallal nokitsemist.

PS Endiselt ei saa aru, mille järgi blogger neid reavahesid teeb...
PPS Aitäh päkkapikkudele, sain oma (3) poekotti Selveri infoletist kätte.

1 kommentaar:

maailmaparandaja ütles ...

Jee, aasta sündmuse auväärse tunnustuse tõime koju.

Muide, kui remontimisel peaks abi vaja olema, siis ma olen isiklikult suur remondifänn. Kõige paremini tuleb välja lammutamine ja hävitamine, aga värvimine meeldib mulle ka. Nii et mind võib alati seltsi kutsuta.