Meie pere pesapuu

9. november 2010

Küll on kena autoga tee peal liugu lasta

Nüüd on see siis käes. Autol on suverehvid all, aga väljas on lumi maas. Eile hommikul härmas loodust vaadates veel mõtlesin, et äkki ikka peaks rehvid autopeale panema ja ehk pääseks linnas kusagil rehvivahetuses jaole. Aga kuna teadsin, et niigi kiire päev, siis jäid panemata. Eile oli natuke libe, aga täna ikka päris libe. Sõitsin nii 60-70 ja kohalt minnes isegi 3. käiguga käisid rattad all ringi. Ja üks auto oli kraavis ka, hiljem selgus, et naabrinaine. Ise ei proovinud seal üldse pidurdama hakatagi, muidu oleks sealsamas kraavis lõpetanud. Kuidagi tuleb ka koju saada õhtul... Homme õnneks ei pea oma autoga sõitma, sest Tallinnasse minek, tööautodel on talverehvid all.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mida küll inimesed mõtlevad, kui sellise ilmaga nagu täna, sõidavad autoga millel suverehvid all? Ilmselt ei pea lugu ei endast ega kaasliiklejatest.
Olgugi et kuupäev pole kukkunud!

Mps ütles ...

arvatavasti mõtlevad seda, et tööle peab siiski kuidagi saama.

Anonüümne ütles ...

Kuidas bussiühendusega oleks? või õigeaegsete rehvide vahetusega?
Üldiselt ega tali taeva jää!

saarlanna ütles ...

Anonüümsele kommenteerijale: Enese õigustuseks pean ütlema, et bussiühendusega mina lasteaeda-tööle ja tagasi poleks saanud (vt ka paar postitust allpool maalelamise võludest). Sõitsin hässsti aaeeglaseeelt, teisi liiklejaid kindlasti ei ohustanud, sest neid eriti ei liigu siin. Kõige rohkem ohustasin ennast, aga kordan veel kord, sõitsin aeglaselt. Millal on õigeaegne rehvivahetus? Enne seda 1-kordset lumesadu ja praegu on jälle väljas 5 kraadi sooja ja teed märjad ning sopased, krõbista siis oma naeltega asfaldil ja lõhu kruusateid. Pealegi mul ei ole siin maal võimalik rehve vahetada ja iga päev linnas ei käi. Esmaspäevaks on rehvivahetuse aeg kinni pandud, sest tõesti, ega tali taeva jää. Kusjuures linnavahele ma ei oleks sellise libedaga tõesti läinud.

Anonüümne ütles ...

Mul lihtsalt ajas harja punaseks su postitus ja veel sellele järgnev ennastõigustav kommentaar! Selle tarvis ongi vaja rehvid õigeaegselt vahetada, mitte siis kimada rehvivahetusse, kui lumi või sopp juba maas ning tee libe.Vähe sellest, et enda panid ohtlikku olukorda, loen siit välja, et ka Karli, kuna oli ju vaja ka lasteaeda sõita. Aa ja väike soovitus ka: pane talverehvid velgedele, saad ka ise neid vajadusel alla panna ning ei pea kohe rehvivahetusse kimama. Sul asjalik abikaasa ning peaks ju oskama seda :)
Isegi minusugune naisterahvas saab sellega hakkama (Jah, minusugune linnavurle!) :D