Meie pere pesapuu

18. november 2010

Jõulupostkaardi ilm on väljas

Tõesti mõnusalt armsalt ilusalt lumine ja valge. Küll ilmselt mitte kauaks, sest on sula. Esmaspäeval sai auto talverehvid alla, mille käigus muidugi avastati, et vasak esimene stabilisaatorivarras tahab vahetamist. Vahelduseks mul oligi õigus, et autol midagi koliseb. Ja see on ilmselt selle auto nõrk koht, kuna väljas minu auto kõrval seisis täpselt samasugune auto, millel sama viga, nii et võta teadmiseks, Unistaja. Mõtlesin, et nüüd saab naeltega mööda asfaldit pikka aega krõbistada, aga näed sa, juba täna sain lumes sõita.
Mis vahepeal veel huvitavat olnud? Lasteaias oli isadepäeva kontsert, Karl olevat valjusti (ja ainult natuke valesti) laulnud, aga ainsana omavanustest olid tal sõnad kõik peas. Ka vanemate laste laulu omad. Tantsida ei olevat tahtnud. Ja lisaks anti meile tänukiri sügisnäitusel osalemise eest!
Lasteaia hoolekogu koosolekul käisin ka. Esimest korda puutun üldse sellise asjaga kokku. Võtab ikka täitsa ahastama, kui kuulad juhataja juttu, et see eelarverida on tühi, nii et WC paberit enam osta ei saaks, elektri eelarvest on poole kuu jagu alles, inventari soetamise eelarve on u 10000 lõhki, kuna lõpuks osteti uued lauad (reguleeritavate jalgadega), mille eest ollakse veel võlgu. Jaanuarist tuleb tõsta nii toiduraha kui ka kohatasu, mis tegelikult ongi teiste lasteaedadega võrreldes väga väiksed. Kui isegi igapäevase eluga välja ei tule, mis siis veel rääkida uue inventari ostmisest, lasteaia madratsid-tekid-padjad on seal vist lasteaia ehitamisest saati, ehk siis pea 40 aastat! Remondist ei tasu unistadagi. Vallavanem ja volikogu esimees olid ka kohal, aga nemadki laiutavad ainult käsi, kuna raha ei ole. Palgad olevat ka nii lasteaias kui vallaametnikel endil ühed Eesti madalaimad. Detsembri alguses on jälle jõululaat, kuhu oodatakse lastevanemate heategevuslikku panust, et müügist korjata raha tekkide-patjade-voodiriiete ostuks. Mulle on see lasteaia teema südamelähedane, kuna 2 lapse kaudu jään päris mitmeks aastaks sellega seotuks.
Tervis kontrolliti ka üle mitme aasta üle, töö tervishoiukontrolli käigus. Peale rasedust polegi arsti juurde asja olnud, ainult lastega käin perearsti juures, isegi mingeid viiruseid pole põdenud eelmisel aastal (sülitan 3 korda üle õla). Silmanägemine ei ole muutunud, süda oli korras, veresuhkur nati kõrge (ehk mõjutas söödud lõuna) ja vererõhk nati madal (eelmisel päeval käisin doonoriks, äkki see puuduv 500 ml mõjutas). Võib edasi töötada küll.

5 kommentaari:

Unistaja ütles ...

Tuttav teema. Meil on ka plaan järgmisest aastast toidupäeva ja lasteaia koha maksumust tõsta (kuigi meil hoolekogu viimast ei toetanud, aga lõpliku otsuse teeb siiski volikogu). Aga WC paberit veel jagub ja otseselt võlgu nagu ka ei ole, nii et selles osas on olukord nagu parem.

Anonüümne ütles ...

Palju teil seal saares lasteaia tasu on? Meil Tartus 350.- kohatasu + päeva söögiraha 20.- päev. Kuus tuleb siis kuskil ligi 800.-. Wc paberit õnneks ostma ei pea. Joonistamiseks ning meisterdamiseks olen erinevaid pabereid(ka värvilisi) saanud töö juurest maha kantult ja viinud lasteaeda. Õnneks need jäävad siiski rühma ja ei jagata mööda lastaeda laiali, muidu ilmselt ei jätkuks miskit.

saarlanna ütles ...

Meil on praegu kohatasu 100.- ja toiduraha 13.50, uuest aastast siis 150 ja 15.- (või oli ka 20.-, juba meelest läinud:)). Kindlasti on meil odavam kui nt Kuressaares. Joonistuspaberit ka on lapsevanemad ja helded toetajad viinud.

saarlanna ütles ...

Kokku kusagil kuni 250.- siis lasteaeda kuus. Ja pool toidupäeva rahast maksab vald (kohalikel lastel).

Unistaja ütles ...

Teil on siis ikka päris odav see asi.