Meie pere pesapuu

18. juuni 2008

Hr Asjalik

Karlil jätkub väljas toimetamist terveks päevaks. Toas käiakse peamiselt ainult söömas ja magamas. Päevase aja kohta ma täpselt ei tea, aga enamuse aega on nad ka vanaemaga õues. Ja õhtul ei jõua emme õieti süüagi, kui Karl juba hakkab tirima, et õue, õue. Ja nii me siis olemegi õues, hea kui enne uneaega ikka tuppa saab lapse.
Mis me siis teeme? Kindlasti on vaja memme kasvuhoone ära kasta. Ostsin talle suurema kastekannu, kuna eelmine oli nii tilluke, et seda ei jõudnud emme piisavalt täita (pildil veel väikese kastekannuga). Kuna tal alati õnnestus oma varbad märjaks tilgutada ja ilmad ei ole just praegu kõige soojemad, siis panin talle saapad jalga. Nüüd on ta ise juba nii tark, et küsib ise saapaid või toob need toast (tal on väike lauluke ka omal viisil: "Saapad, saapad, saapad, saapad") ja siis on kasvuhoonesse minek. Ainuke viga asja juures on see, et enamasti kastab ta ainult ühte kindlat kurgi- ja tomatitaime. Vahel on ka peenramaad vaja kasta.

Kui kõik on kastetud, siis vajadusel laseme tünni vett juurde, Karlile meeldib kraani hirmsasti keerata. Isegi nii väga, et on seda paar korda omal algatusel teinud ja väikese üleujutuse korraldanud:)
Kindlasti on vaja mäud (siia juurde käib kätega näitamine, et väikesed mäud) üle vaadata ja neile mma viia (tõlge: kassipoegadele piima). Laudalakas on 2 imearmast kassipoega, kes on aga suht metsikud ja alla ei tule. Käime neile siis seal piima viimas ja Karl hüüab neid armsa heleda häälega sööma: "Mäudi, mäudi, mäudi!" Ilmselt on nad üsna näljased, nii et viimasel ajal on neid õnnestunud näha ja siis on Karlil lõbu laialt.
Karli päevakavas on ka papaga lehmade toomine, kui ta muidugi selleks ajaks uinakust ärganud on. Sinna tahab ta suure õhinaga minna. Sahvrist on vaja "saia" kaasa võtta (tegelt küll leiba) ja juba õues hakkab hüüdma: "Oosi, Muudi, Oosi, Muudi!" (lehma nimi on Roosi ja vasika nimeks pandi Muudi, mida Karl ütleb visside kohta ) ning ajades karjatab neid "Noh! Noh!".
Õues käies aitab Karl veel puid laduda, rohtu vedada, peenraid rohida. Ja muidugi käib ta liivakastis, mängib Reksiga ja vahel ka jalutame, nii vankriga mööda teed, kui ka jalgsi metsas. Tassib liiva või mulda või saepuru mööda õuet laiali, viimasel ajal meeldib ka veega mängida. Alati ütleb, kui ta näeb igasugu putukaid ja elukaid: siped, käped, sääsk, uss. Ja kogu õues toimetamise juurde käib peaaegu pidevalt lauluviisike. Karl laulab erinevate sõnade ja viisidega ning kõiksugu asjad ta laulu sisse paneb. Eile õhtul näiteks lauldi emmele-issile väga pikk unelaul maha emmest ja issist, saabastest ja tsuhh-tsuhhist ja millest kõigest veel. Ei tea, kas selle kohta öeldakse, et hakkas laulma enne kui rääkima:)
Pildil on Karl kogu oma atribuutikaga peenramaal, kastetud sai varem juba:

Vähesed hetked toas on ta ka asjalik. Aitab näiteks emmel tainast segada, koogile rabarbareid panna, õmblemise juures on tingimata vaja olla. Pesupesemisel paneb Karl pesu masinasse, lülitab masina tööle ja pärast võtab pesu välja.

Ja muidugi jääb emme-memme-issi-papa aitamise kõrvalt ka niisama lapsepõlve nautida. Näiteks oma kiiges:
Või ninni korjates ja nuusutades. Piibelehed on memme lemmiklilled, nii viis Karl need talle.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Karli tegemistest lugedes meenub mulle ka enda lapsepõlv.. ja järjest rohkem hakkab kahju lastest, kes linnas kasvavad ja sellest kõigest ilma jäävad..:(
edu teile ja tervitused Karlile!:)

maailmaparandaja ütles ...

Karl näikse jah väga asjalik olevat.
Aga võibolla väike tagasivaade oma kaugesse noorusesse ei teeks paha. Kutsun sind mängima
http://maailmaparandaja.blogspot.com/2008/06/see-viis-vlus-mind.html
ja tervitusi sulle ja Karlile ja herr Abikaasale