Meie pere pesapuu

31. detsember 2007

Nii, võtsin siis ka oma kirjaoskuse kokku ja mõtlesin paar rida kribada, äkki keegi loeb ka veel.
Olen endiselt elus, kuid ilma netita peamiselt. Päris elus on ka õnnestunud kohata mõnel korral. Laisiku ja Maailmaparandajaga sai teatris käidud, etendus oli mõtlemapanev võiks öelda. Siis sai mandrimaale korraks põigatud. Väga tore oli teid kõiki näha. Ja süüa maitsvaid mittejõulutoite, juua rummi, saunas käia, laulda jõululaule ja lõpuks pakendijäätme mängu mängida.
Vahval jõulupeol sai käidud koos kalli kaasaga, mida me pole teinud väga pikka aega. Karl oli ämma hoida ja vastupidiselt meie suurimatele hirmudele, et tuleme näiteks kella 1 ajal koju ja Karl ikka ei maga, oli ta vanaemaga rahulikult magama jäänud. Selle magamajäämisega on tal viimasel ajal mingi teema jälle, vahepeal jäi kenasti üksi oma voodis magama, nüüd peab jälle juures istuma. Kusjuures emmega jauratakse ja mässatakse voodis ringi tund aega, issil kulub poisi uinutamiseks kõige rohkem pool tundi.

Jõulutunne lasi ennast kaua oodata, lõpuks hakkas midagi tulema oma kunagise koolikoori kontserdil lossi kapiitlisaalis. Väga hästi laulsid ja vahepealsed luuletused. Mäletan oma kooliajast, et just see jõukukontserdiks ettevalmistamine tekitas alati mõnusa jõulutunde. Tõeline jõulutunne tuli lõpuks ikkagi kirikus jumalateenistusel. Mõtlemapanev jutlus jõuludest, jumalast, lähedaste hoidmisest, materiaalsetest väärtustest. Kirikus alati mõtlen, et nüüd hakkan paremaks inimeseks ja elan oma elu jumala-, inim- ja keskkonnasõbralikumalt. Ma ei tea, siiani pole vist väga välja tulnud ikka. Jõuluõhtu möödus rahulikult kodus, kuhu päkapikud kuuse alla pakikesi olid poetanud. Tundub, et mul tuleb järgmine aasta loominguline, kuna kingiti käsitöö- ja fotograafiaalaseid kingitusi, lisaks sünnipäevakingitus oli muusikaalane.


Jõuludele kohaselt käisime ka surnuaialt läbi, seekord oli sinna üks küünal jälle rohkem viia. Alles eelmiste jõulude ajal olime me kõik koos Tiirimetsas vanaema-vanaisa juures ja vanaisa mängis akordioni laulude saateks. Aprillis teda enam ei olnud...

Kommentaare ei ole: