Meie pere pesapuu

29. september 2007

Karl Maamees

Karl on tõsine maapoiss. Pole tööd, kus ta käsi külge ei lööks.
Võhmal on mitu korda päevas vaja laudas käid ja vasikas, notsud, tibupojad ja lehmad üle vaadata. Kõige rohkem meeldivadki talle lehmad, küsib muudkui vanaema sülle ja tahab neile pai teha.

Sõrves on vaja lambaid õuepealt ära ajada, kuna nad arvavad, et nad on vabapidamisel ja tohivad igal pool süüa. Selle juures on Karl asendamatu abimees, teeb väga kurja häält ja vehib kätega. Ükskord aga juhtus, et Karl ajas lambad küll õuepealt ära, natukese aja pärast vaatan - tuleb Karl üle õla kiigates ja lambad tema järgi:)Kärutada aitab ta igasugu asju, meeldib nii ise käru lükata, kui ka käru peal sõita.

Põkaga on ka põnev sõita.

Veel aitab ta kartuleid tuua ja sorteerida, puudekorvi tassida ja tibusid sööta. Armastab puid ahju toppida, nii et nii sauna kui ahjukütmisel oleks temast suur abi, kui ta neid puid sealt enam välja ei tahaks võtta:). Kõige rohkem on aga tegemist Reksi korrale kutsumisega.

Selline tubli maapoiss on meie Karl. Viimase aja uued oskused on ka kikivarvul käimine, tantsimine, (ka tuka loopimine), annab patsu ja terekätt, ütleb "see" ja "seal", ise näitab näpuga suunda. "Pats kakku" mängime ka, aga tema kakud lähevad toorelt suhu, mõnusat matsutamise häält tehakse selle juurde.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

mul on maal vanaisal samasugune põka, ainult rohelise käruga..:)